Hrana koja povećava plodnost

4 replies [Zadnji post]
nije objavio/la status
Pčelica mama's picture
Offline
Pridružio/la se: 12.09.2011
Grad:
Postovi:

Neke namirnice uistinu blagotvorno djeluju na spolne stanice, pa ne bi bilo zgoreg uvrstiti ih u prehranu.

Špinat Ovo lisnato, zeleno povrće sadrži folnu kiselinu koja je nužna za zdrav razvoj ploda, ali i za produkciju spermija i rad jajnika. Također, odličan je izvor željeza i vitamina C, koji povećavaju kvalitetu sperme, sprečavajući oštećenja genetskog koda. Cjelovite žitarice Kompleksni ugljikohidrati poput zobi, smeđe riže i različitih vrsta grahorica dat će vam prijeko potrebnu energiju za seksualne aktivnosti, a i puni su vitamina B i E koji su nužni za razvoj stanica, hormonalnu ravnotežu i zdrava jajašca i spermu. Med Med je pun minerala i amino kiselina koje pozitivno utječu na reproduktivni sustav i rad jajnika. Riba Ribe poput lososa, srdele ili skuše bogate su Omega-3 masnim kiselinama koje potiču cirkulaciju te utječu na kvalitetu i aktivnost spermija. Kamenice Kamenice sadrže cink koji je zaslužan za proizvodnju zdravih spermija i jajašaca. Cink još nalazimo u grahu, jajima, orasima, cjelovitom zrnju i sjemenkama buče.

Vaša ocjena: None Prosjek: 3.7 (3 glas/ova)
i ovaj forum me čini sretnom :)
sretna mama's picture
Offline
Pridružio/la se: 31.10.2010
Grad:
Postovi:

jedan mali dodatak, baš iz knjige koju trenutno čitam: najvažnije je namirnice uzimati SIROVE, u njima ostaju svi enzimi koji su najvažniji za životnu energiju, a vitamini i minerali su tvari koje im povećavaju djelovanje... zato, ako već ne možemo, jer nismo navikle jesti sirovo povrće (osim u salati) treba jesti dosta voća, a u suhim kajsijama, kao i u hurmama je visok postotak folne kiseline, isto tako, ako imate nekoga sa zdravim i vakcinisanim kravama, uzimajte sirovo mlijeko, nije mu baš Bog zna kakav ukus, a i mora se popiti isti dan, ali je odlično napraviti banana frape i staviti malo cimeta.... banane mogu nekada zamijeniti čitav obrok, ne kalorijski, nego po svom sastavu... a ako, poput mene, ne jedete često ribu, zašto da ne, tu je riblje ulje :) a o medu je svaka riječ suvišna, bez njega niti jedna kuća ne bi trebala biti... 

Vaša ocjena: None Prosjek: 5 (1 glas/ova)
Moja najveca radost i vedrina u zivotu, moj sin Vedad
Nedzy's picture
Offline
Pridružio/la se: 13.09.2011
Grad:
Postovi:

Citala sam ove stvari i prije, i lijepo je to znati, jer ima mnogo osoba koje imaju problem sa plodnosti, pa bolje je bilo sta probati a da je na prirodan nacin.

 

Vaša ocjena: None
mlada mama sa dva prekrasna djecaka
SANA's picture
Offline
Pridružio/la se: 08.09.2011
Grad:
Postovi:

preporucujem da piju tablete folne kiseline i prije zaceca i u trudnoci prva 3-4 mjeseca zasigurno pomaze +ova gore nabrojana hrana--i siguran je dobitak novog clana osim ako nema nekih tezih problema

Vaša ocjena: None
nije objavio/la status
Rahatlokumica's picture
Offline
Pridružio/la se: 16.09.2011
Grad:
Postovi:

Mnogi parovi koji imaju teškoća sa začećem se ne hrane pravilno. Važno je shvatiti, da iako se vi osjećate zdravo, možda to zapravo nije tako. Istraživanja su pokazala da čak 79 posto neplodnih parova ne dobivaju dovoljno antioksidanata. Jedite više svježeg voća i povrća jer bi to moglo dovesti do najsretnijeg trenutka vašeg života. Muškarci bi trebali povećati unos vitamina C i E jer pomažu povećati broj spremija i njihovu pokretljivost. Dokazano je kako živa ima štetan utjecaj na kvalitetu sperme, zato bi bilo dobro da vaš partner smanji unos morskih plodova. Ženama je debljina velika prepreka kod začeća i to je u stvari najčešći uzrok nepolodnosti kod žena. Ako izgubite i samo 5 posto vaše težine, već će to povećati vašu plodnost.  Šolja-dvije punomasnog mlijeka dnevno povoljno deluje na jajnike. Možete da uzimate i punomasni jogurt i sir pošto vašem tijelu treba i malo masnoće kako bi apsorbovalo nutritijente važne za plodnost.

 

Vaša ocjena: None