preklimaks

4 replies [Zadnji post]
cao
dokica's picture
Offline
Pridružio/la se: 27.03.2012
Grad:
Postovi:

 

 

 

Drage moje evo mene opet s malo cudnom temom: da li je neka od vas imala ili ima problema s preklimaksom (rani simtomi klimaksa)...koji su simtomi i kako ste ih ako ste uopste pokusali ublaziti na koji nacin:)

hvala za sve odgovore:)

 

Bez glasova
cao
dokica's picture
Offline
Pridružio/la se: 27.03.2012
Grad:
Postovi:

     Izgleda nema niko ovih problema....sad 

Vaša ocjena: None
administratorica
Mamana's picture
Offline
Pridružio/la se: 15.06.2010
Grad:
Postovi:

Izgleda stvarno da nema... još indecision. I ja sam se nadala da će se neko javiti...

Ma, vidjećeš nas za koju godinu, kad se počnemo javljati na ovu temu... haha cool

Vaša ocjena: None
i ovaj forum me čini sretnom :)
sretna mama's picture
Offline
Pridružio/la se: 31.10.2010
Grad:
Postovi:

Evo mene sa mojih 40 godiniiicaaa :)

U opsežnom istraživanju među ženama našeg podneblja starim od 45 do 54 godine utvrđeno je da se jedan ili više ranih simptoma klimkterija javlja kod 50–70 % žena. Znaci što ih doživi većina žena su: navale vrućine, noćno znojenje, nemir, pojačani otkucaji srca, razdražljivost, povišen krvni pritisak, dobivanje na tjelesnoj težini, depresivna razpoloženja. Kasnije se pojavljuju i kasni simptomi – suha koža, ispadanje kose, bolovi u kostima i zglobovima, suha rodnica i bolovi tijekom spolnih odnosa. Pogođen je i urinarni trakt. Kod dosta žena mjehur više nije pouzdan i dolazi do nekontroliranog istjecanja urina. Zbog izmijenjenog hormonalnog stanja se češće povećaju vrijednosti kolesterola u krvi i tlaka s ubrzanom aterosklerozom, što povećava opasnost nastanka bolesti krvnih žila. Zbog pomanjkanja spolnih hormona snižava se gustoća kostiju, što može dovesti do osteoporoze s prijelomima.

Tako bar piše, a kod mene bolovi u kostima i zglobovima, te nepouzdan mjehur i opadanje kose su posljedica nedavnog poroda i dojenja, bar se nadam wink

Vaša ocjena: None Prosjek: 5 (2 glas/ova)
cao
dokica's picture
Offline
Pridružio/la se: 27.03.2012
Grad:
Postovi:

   

 

       Konacno neko na ovu temu............smiley hvala puno sretna mama ..kod mene sve navedeno stimasadplus mens neredovan a traje do deset dana..stim sto je puno smanjenog inteziteta poslije 3-4 dana...iman 41 god..

Vaša ocjena: None