11. Kids festival - Sarajevo 06.-10.06, Banja Luka 13.06.

11. Kids festival - Sarajevo 6. - 10.06, Banja Luka 13.06.

Kao i prethodnih godina Sarajevo će i ove godine biti domaćin Kid’s festivala koji će se održavati u terminu od 06. do 10. 06. u Zetri.

Otvaranje festivala: 06.06, 1600 - Kid's parada, Katedrala - ZETRA (Olimpijski centar Juan Antonio Sammarach)

Šarena Kid’s parada šetnjom kroz centar Sarajeva od Katedrale do Zetre otvara Festival. Odrasli i djeca, u šareniim kostimima, maštovitoj garderobi, maskama,raznobojnim šeširima, će biti dio šarene Parade. Najbolji kostim će biti nagrađen. U paradi će učestvovati internacionalni i lokalni umjetnici, klovnovi, mađioničari, plesači, muzičari.

Slogan ovogodišnjeg Festival je “Kids for Kids”, odnosno “Djeca za djecu”.

Organizatori i direkcija Festivala i su pored toga što su nedavno bile katastrofalne poplave  u BiH odlučili da se Festival ipak održi.

Specijalni gosti Festivala će biti djeca iz poplavljenih područja. Učesnici Festivala i djeca Sarajeva će pokušati da im bar na jedan dan pomognu da zaborave probleme koji su ih zadesili.

Posebna karakteristika ove godine je što će po prvi put Kid’s festival biti upriličen i u Banja Luci, 13.06, a sadržaji će uključivati "dječiji defile budućnost" - šetnja kroz centar grada (start: «Boska») sa početkom u 15:00, te štandovi, radionice, izložba i zabava čiji će početak biti u 16:00.

Više: http://www.kidsfest.ba/