BHcrafts proizvodi za veselo djetinjstvo

BHcrafts proizvodi za veselo djetinjstvo

Tražite idealan poklon ili želite nešto drugačije, razigrano, maštovito, jedinstveno, za sebe, svoje dijete ili prijatelje? Od srca preporučujemo proizvode BHcrafts.

BHcrafts  je prvo priznato i prepoznato socijalno poduzetništvo na ovim prostorima. Tome svjedoči i  nagrada Schwab fondacije iz 2002. godine, te činjenica da je BHcrafts jedini certificirani fair trade proizvođač na Balkanu. Prvi certifikat izdat je marta 2009. godine od strane WFTO (World Fair Trade Organization).

BHcrafts je projekat proizvodnje visokvalitetnih prigodnih poklona, odjevnih i ukrasnih predmeta za djecu i odrasle, predmeta za kuću i asesoara, kao i tradicionalnih BiH proizvoda,  ručno izrađenih, u koji je uključeno preko pet stotina žena iz cijele Bosne i Hercegovine koje žive na ekonomskim marginama društva.

Čuvajući od zaborava tradicionalne tehnike ručnog rada i kreirajući izvore prihoda za žene koje žive na marginama našeg društva, BHcrafts proizvodi i uspješno plasira, kako na domaće, tako i na ino tržište, jedinstvene proizvode izuzetnog kvaliteta. Na taj način ne samo da nudi visoko kvalitetne proizvode koji odišu tradicijom pomiješanom sa inovativnošću i urbanom notom, već i promiče ljepote i tekovine ove zemlje.

File 3335   File 3334

Paleta proizvoda je zaista velika, od suvenira do ručno tkanih bosanskih ćilima, a dječji program je uistinu najraznovrsniji i najmaštovitiji. Obzirom da su proizvodi rađeni od prirodnih materijala (100% vuna ili 100% pamuk), farbanih bojama koji ne sadrže teške metale ili bilo kakve primjese škodljive dječjoj koži, a da je proces kontrole kvaliteta veoma rigorozan, rezultat su trajni, svevremenski proizvodi koje rado „pronosa“ i nekoliko generacija djece u porodici.
Program igračaka je certificiran, kao proizvod potpuno bezbjedan za dječje zdravlje, u Bureau Veritas u SAD-u.

File 3340   File 3341

Visokom kvalitetom svojih proizvoda BHcrafts je odavno prevazišao tržište i granice Bosne i Hercegovine i  izborio se za svoje mjesto i na zahtjevnim inostranim tržištima u Sjedinjenim Američkim državama, zemljama Evrope i dalekog Japana.

File 3336   File 3337

Pored proizvodnje izuzetnih proizvoda koji promoviraju, u najboljem mogućem svijetlu, tradiciju ove zemlje, BHcrafts već nekoliko godina radi na projektu približavanja značaja tradicije i kulturnog naslijeđa školskoj djeci, kroz radionice  organizirane u osnovnim školama. Do sada su realizirane tri radionice filcanja na likovnoj sekciji u OŠ Musa Ćazim Ćatić u Sarajevu.

Posjetioci portala Roditeljstvo.com sada mogu ostvariti i 10% popusta na proizvode BHcrafts tako što će isprintati kupon u prilogu, te ga pokazati prilikom kupovine. 

File 3333   File 3331

File 3339   File 3332

PrilogVeličina
kupon_10.pdf760.65 KB