Dvogodišnji genijalac

Dvogodišnji genijalac

Dok druga djeca vole gledati televiziju, igrati se sa omiljenim igračkama ili trčati u parku,  Sherwyn Sarabi radije provodi vrijeme istražujući i učeći o dalekim zemljama diljem svijeta.

Omiljena mu je zabava proučavanje globusa i enciklopedija.

Ovaj izvanredni dvogodišnjak može identificirati svih 195 neovisnih suverenih država na karti svijeta - i čak ih uskladiti sa njihovim nacionalnim zastavama.

On također može pročitati do 500 riječi, opisati sve glavne tjelesne organe i njihove funkcije, računati do 200, utvrditi oblike i objasniti vulkane i zvijezde padalice.

Sherwyn, koji ide u vrtić dva dana sedmično, rekao je svoje prve riječi sa deset mjeseci, a igranje na iPhone-u za njega je sasvim normalna zabava od perioda kada je imao 18 mjeseci.

Njegove sposobnosti su zapanjile stručnjake, kao i njegove roditelje Amandu i Darouda.

Gospođa Sarabi kaže - "On jednostavno voli učiti - nedavno me probudio u 3 ujutro da bi mi ispričao sve Isaacu Newtonu i tome kako je otkrio gravitaciju. Nigdje ne možemo otići a da on ne postavi milion pitanja: Zašto? Zašto? Zašto? Želi znati sve o stvarima koje se događaju oko nas."

Ova učiteljica, koja je odustala od posla kako bi se brinula za muža, građevinskog radnika koji se oporavlja od teške prometne nesreće, kaže da nije ni pomislila da je njen sin poseban sve do posjete doktoru početkom ove godine.

Ona kaže – „Sherwyn je u ordinaciji počeo prepoznavati države na karti koja je visila na zidu. Doktor mi je rekao da  nikada nije vidio ništa slično. Njegog pedijatar smatra da je naš sin iznadprosječno inteligentan. Međutim, ne možemo napraviti nikakvu procjenu njegove inteligencije dok ne napuni tri godine.“

Sherwynovi roditelji se nadaju da bi dječak mogao krenuti u školu prije svojih vršnjaka, a već mu i sada nude stipendije za lokalne nezavisne škole.

Pogledajte malog Sherwyna i procijenite sami: