Kada se roditelji zaigraju

Kada se roditelji zaigraju

Kada su se roditelji,  Rafe i Susan Tuma,  odlučili poigrati sa igračkama-dinosaurima njihove djece, tako da izgledaju kao da su oživjeli, nisu ni slutili da će njihova zabava prerasti u pravu obiteljsku tradiciju, niti da će izazvati toliko interesovanje na Internetu.

Par iz Kansas City-ja u SAD-u, započeo je ovu tradiciju koju su nazvali  „Dinovember“ prošle godine kako bi potaknuli svoju djecu  Adeia (6), Alethea (5) i Leif (2) da spavaju preko noći. Naime, ako bi djeca otišla na vrijeme u krevet, roditelji bi im obećali iznenađenje sljedeceg jutra: vidjeli bi šta su dinosauri radili tu noć!

Nakon što su postavili slike dinosaurusa na Facebooku , roditelji diljem svijeta su reagovali i počeli postavljti slične slike „oživjelih“ igračaka svoje djece. 

File 4344

Nestašluci koje su dinosauri su dosad 'izvodili' uključuju slikanje grafita na zidovima, zamotavanje u toaletni papir u kupaonici, razbijanje jaja po kuhinjskom podu, itd...

File 4345

Ovo jedruga godina da par, koji je u međuvremenu dobio i četvrto dijete, organizuje „Dinovember“.

File 4347

Rafe (27), koji radi kao pisac, kaže -  „Sve je počelo kada naš najstariji sin nije mogao spavati cijelu noć. Nakon toliko neprospavanih noći, bili smo jako umorni. Jedne noći Susan je poredala dinosaure na umivaonik da izgleda kao da peru zube. Sljedećeg jutra Adeia je dotrčao i rekao nam kako je vidio dinosauruse koji četkaju zube. Od tada smo započeli ovu, možemo slobodno reći, obiteljsku tradiciju.“

File 4348

File 4346

Grupa na njihovoj Facebook stranici „Dinovember“ broji više od 76.000 ljudi od kojih su mnogi bili nadahnuti da „ožive“ svoje igračke.

File 4350

File 4352

Rafe je rekao – „Ono što smo htjeli napraviti sa Facebook stranicom je pokazati drugim roditeljima da mogu učiniti nešto slično. Plastični dinosauri su nešto što svako dijete ima, samo treba upotrijebiti maštu."

File 4351

File 4349

Imate i vi dinosaure ili slične igračke kod kuće? Pustite mašti na volju i zabavite sebe i svoju djecu!