Kako očevi vide majke

Kako očevi vide majke

Kako prenosi Telegraph, nedavno urađeno istraživanje je pokazalo da muževi nakon rođenja djece svoje supruge i partnerice više vide kao majke, a manje kao ljubavnice.

Prema anketi koja je obuhvatila više od 3.000 majki, tri od četiri žene su izjavile da nakon što su rodile djecu imaju manje seksualnih odnosa.

Gotovo polovica ispitanih žena (43 posto) misli da su nakon poroda njihovi partneri zaboravili ženu u koju su se nekad zaljubili.

Prema istraživanju koje je uradio portal za roditeljstvo “Netmums“ trećina (33 posto)  žena smatra da one za svoje muževe samo "majke".

Kad su ih pitali koje riječi koriste njihov partneri kada žele njih opisati nakon rođenja djece, samo dva posto je izjavilo da koristi riječi poput "senzualan", a samo 12 posto "žena", u usporedbi s gotovo dvostruko većim brojem koji koristi riječi: "aseksualna" (22 posto), dok više od polovine odabere riječ "pouzdana" (53 posto), a čak 69 posto riječ "umorna".

Ovakav stav muškaraca može biti pojašnjenje zašto više od 50 posto majki smatra da je odnos s njihovim muževima postao platonski.

Jedna od pet majki (preko 20 posto) priznaje da ih njihov partner, nakon što su postale majke, ne promatra na seksualan način, dok je više od tri četvrtine (77 posto) priznalo da nakon rođenja imaju manje intimnih odnosa nego prije.

Činjenica da ih njihovi partneri vide kao "samo mame" doveo je do takozvanog "mumnesia" efekta, 40 posto žena kaže da su „zaboravile“ tko su bile prije nego što su dobile djecu.

Gotovo polovica (42 posto) priznaje da su izgubile dodir s trendovima i modom, a više od dvije od pet (41 posto) su izgubile osjećaj ljubavi prema samoj sebi, te su nezadovoljne izgledom svog tijela.

Ove mame nemaju nikog bliskog i dragog kome mogu da se okrenu kada imaju potrebu, jer nisu samo njihovi muževi ti zbog kojih se osjećaju ovako. Više od pet od šest ispitanih (86 posto), kaže da ih i ostali vide samo kroz ulogu majke. 

Siobhan Freegard, jedan od osnivača “Netmums“, rekao je: "Biti žena je zapravo dio majčinstva. Imati djecu je iskustvo koje mijenja život, ali to ne znači da majke imaju samo jednu ulogu. U svakoj od njih krije se i „mama“ i „žena“ i obje uloge se trebaju  cijeniti i njegovati.“

       
X
Loading

The site is currently not available due to technical problems. Please try again later. Thank you for your understanding.


If you are the maintainer of this site, please check your database settings in the settings.php file and ensure that your hosting provider's database server is running. For more help, see the handbook, or contact your hosting provider.

The mysqli error was: User roditeljidb already has more than 'max_user_connections' active connections.