Kid’s Festival 2013

Kid’s Festival 2013

Deseti Kid’s Festival održat će se i ove godine u Sarajevu , od 07. do 11.06.2013, pod sloganom “Svi različiti - svi jednaki”.

Ovaj Festival predstavlja najveći nezavisni događaj za mlade u Jugoistočnoj Evropi. Od 2004. godine na ovom festivalu učestvovalo je više od 40.000 djece iz svih djelova BiH. Kao i prethodnih godina, i ove godine bit će organizovan prijevoz autobusima za svu djecu iz BiH koja žele učestvovati na Festivalu, a koja nisu iz područja Kantona Sarajevo.

Početak Festivala, već tradicionalno, obilježit će šarena Kid’s parada koja će krenuti 07.06. u 16.00 sati iz ulice Ferhadija (Benetton Megastore/Park Svjetlosti), a završiti ispred Zetre.

Program Festivala će, kao i svake godine, ponuditi različite sadržaje: radionice, štandove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju. Najavljeno je da će Direkcija Festivala u saradnji sa Ambasadom Republike Poljske u BiH u Sarajevu, za vrijeme održavanja Festivala, ugostiti dio autorskog tima popularnog crtanog filma 'Lolek i Bolek'.

Istaknuto je i da će ovogodišnji edukativni program biti fokusiran na učenje evropskih jezika.

Deseti Kid’s Festival počinjat će sa programom svakog dana, u navedenom periodu, od 14.00 sati, a program će se održavati na Zetri (Olimpijska dvorana Juan Antonio Samaranch).

Više informacija: kidsfest.ba