Majka žrtvovala svoj život da bi spasila bebu

Majka žrtvovala svoj život da bi spasila bebu

Hrabra majka je, nakon što je odbila liječenje kako bi spasila svoje nerođeno dijete, izgubila bitku sa rakom.

Mlada Talijanaka je dala svoj život kada je pristala odgoditi liječenje raka kako bi zaštitila život svoje nerođene bebe, što je prouzrokovalo njenu smrt početkom ovog mjeseca.

U dobi od 28 godina, Chiara Corbella je bila sretno udata za Enrica Petrillja. Međutim, usljed urođenih mana par je pretrpio gubitak dva djeteta. 2010. godine Corbella je ostala trudna po treći put, i ovaj put su liječnici konstatovali da se beba normalno razvijala. 

Nažalost, tragedija se ponovo desila kada je mladoj trudnici dijagnosticiran agresivni oblik raka, te su je savjetovali da se počne liječiti. Međutim, doktori su upozorili da bi liječenje majke dovelo u opasnost zdravlje djeteta.

Corbella je zajedno sa svojim suprugom donijela natežu odluku - odluku da odgodi svoje liječenje i time sačuva zdravlje svog nerođenog djeteta.

Pročitajte više o hrabrim mamama i djeci:
Majka izgubila život spašavajući kćerku

Kako je jedan hrabri dječak spasio život mami

Beba je došla na svijet 30. maja 2011. godine. Ubrzo nakon toga, zdravstveno stanje Chiare se počelo pogoršavati što je dovelo do toga da izgubi vid na jednom oku. Nakon godinu dana teške bobe sa smrtonosnom bolesti, mlada majka je umrla 13. juna 2012. godine.

U svojim posljednjim danima, Corbella je napisala pismo svom sinu, koji sada ima oko 13 mjeseci, govoreći mu da ona ide na nebo kako bi se brinula o njegom bratu i sestri (dvoje djece koje je izgubila). "Ti ostani ovdje s tatom. Molit ću za vas" - napisala je.

Otac dječaka je izjavio da će sinu kada bude dovoljno star reći šta se desilo sa majkom. Također je obećao kako će se truditi da nauči sina koliko je važno biti voljen, kako bi i sam mogao prenijeti ljubav.