Neodgovorni otac

Neodgovorni otac

Kada razmišljamo o tome kako zabaviti djecu u dosadno popodne, vožnja u otvorenom prtljažniku automobila autocestom nije baš prva stvar koja pada na pamet, zar ne?

No, kako ovaj šokantni video pokazuje, to je upravo ono što je jednom ocu iz Rumunije palo na pamet. I, kao što se može i očekivati, ta „avantura“ je skoro dovela do strašne nesreće.

Vozač iz Cluj Napoca u Rumuniji, snimio je drugog vozača koji je vozio djecu u otvorenom prtljažniku automobila.

Djeca, od kojih je najstarije, čini se, u dobi od oko 10 godina, vire iz prtljažnika automobila u pokretu i smijući se posmatraju krajolik. Kada je automobil počeo da se prestrojava u velikoj brzini, jasno se vidi kako se djeca pridržavaju za prtljažnik kako ne bi ispala iz automobila. I dok se automobil isključuje sa autoceste i nastavlja voziti po prašnjavom makadamu, iznenada se pojavljuje kamion koji, čini se, u djeliću sekunde izbjegava sudar sa automobilom punim djece u prtljažniku. Srećom djeca iz ove strašne priče, ostala su nepovrijeđena.

Više: Pogledajte kako jedna porodica iz Indije putuje na odmor

Ipak, policija je uspjela pronaći vozača, uhapsiti ga i kazniti. Njegova kazna iznosila je  250 Eura i šest kaznenih bodova (otprilike koliko bi dobio da je prošao kroz crveno svijetlo).

Pogledajte ovaj šokantni video: