Održan jubilarni 10. Lino Fest

Održan jubilarni 10. Lino Fest

Jubilarni 10. Lino Fest koji je jučer, 26.05.2012. godine, održan u sarajevskom BKC-u, obilježen je pjesmom, smijehom i druženjem mališana iz cijele regije. Kroz posebno priređen ovogodišnji zabavno edukativni program publika je imala priliku uživati u izvedbama talentirane djece i poželjeti da 11. festival dječije pjesme dođe što prije.

“Ponosni smo što smo istrajali svih godina i što smo od Lino Festa napravili brend koji je prepoznatljiv i u regiji. Ako pogledam unatrag, početne godine nisu bile jednostavne, ali je ipak vrijedilo svakog truda. Nakon 10 godina i 10 uspješnih festivala s ponosom mogu reći da smo uspjeli u našoj namjeri da napravimo kvalitetnu manifestaciju za djecu. Velika podrška na cijelom putu nam je kompanija Podravka koja je sa svojim brendom Lino sve ove godine uz nas i Festival” - istakao je Mario Pejić, autor Festivala. 

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnji Lino Fest nije bio natjecateljskog karaktera nego je publika imala priliku čuti izvedbe mališana sa drugih festivala iz regije, ali i ponovno uživati u numerama pobjednika iz prethodnih godina.

File 3263

“Lino Fest je jedan od naših najdražih strateških projekata koji sa ponosom podržavamo od prve godine pa sve do danas. Sa udrugom Libertas smo pronašli zajednički cilj da napravimo kulturnu manifestaciju za djecu koja će biti edukativna i pomoći mališanima u muzičkom razvoju kao i u sklapanju prijateljstava sa djecom iz drugih gradova i država. Drago nam je da je cilj ostvaren i radujemo se svim godinama Lino Festa koje su pred nama” - rekla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

File 3264

Direkcija Festivala dodijelila je priznanja kompozitorima i pjesnicima koji su bili zastupljeni svojim pjesmama na Lino Festu u proteklih deset godina, a zajedno sa gostima i prijateljima Lino Festa na druženju nakon oficijelnog dijela proslavljen je 10. rođendan.

File 3265