Porod na pločniku

Porod na pločniku

Povremeno čujemo priče o porodima na neobičnim mjestima. Ovaj put, jedna mlada trudnica našla se u veoma nezgodnoj i opasnoj situaciji, kada je bila prinuđena roditi svoju bebu na ulici.

Par je bio na putu za bolnicu u Guangzhou, glavnom gradu u jugoistočne kineske provincije Guangdong,  kada se trudnica doslovno srušila na pločnik nemogavši savladati nagon da tiska.

U tom trenutku suprug je shvatio da je nemoguće stići do bolnice i da će se beba roditi tu, na pločniku. Odmah je potražio pomoć iz obližnje stomatološke ordinacije, ali osoblje ordinacije je odbilo pomoći, rekavši da nisu obučeni za pomoć pri porodu.

Tada je pozvao hitnu pomoć, ali porod je već krenuo, pa je suprug na pločnik stavio svoj kaput i plahte koje su donijeli slučajni prolaznici. Za nekoliko trenutaka, beba se rodila, i to uz pomoć svoga tate koji je uspio ostati pribran dok su prolaznici hrabrili mladi par.

Pročitajte više o nevjerovatnim mjestima za porod

Beba rođena je uspješno, a majka i novorođenče su ubrzo prevezeni u bolnicu. Jedan svjedok je rekao – „Porod je počeo tu, na ulici, a budući otac je u tom trenutku bio izuzetno pribran i u činio je ono što je morao. Nadam se da su svi zdravi i da se oporavljaju od ovog šoka.“

File 3483

File 3485