Rađanje u divljini – novi reality show

Rađanje u divljini – novi reality show

Novi reality show koji je najavljen nedavno će pratiti i snimati mlade roditelje koji će se odreći ne samo bolnice tokom poroda, nego i kuće, pa i bilo kakvog skloništa.

Show “Rođen u divljini“ (eng. Born in the Wild) će prikazivati muškarce i žene koji  smatraju da je porođaj u prirodnom okruženju i daleko od bilo kojeg doktora ili modernih pomagala ispravan  put.

Show je inspirirasan You Tube videom (dole) koji je stekao veliku popularanost (20 miliona učitanja)  koji prikazuje ženu kako se porađa u tropskom potoku. Neki kritičari kažu da bi ovaj show moga započeti opasan trend koji će podjednako ugroziti i majke i njihove bebe.

Mnogi se već pitaju šta se desi kada se budući roditelji odluče na porod u prirodi, bez bilo kakve pomoći.

Producenti se nadaju da će odgovor biti pozitivan jer su se mnogi već navikli na bolničke uslove poroda, a  tek sada, sa povećanim trendom  porođaja u kući, shvataju da imaju više opcija.

Producenti kažu da u show-u neće moći učestvovati osobe koje čekaju prvo dijete i da će televizijska ekipa maksimalno povećati sigurnost za majke, ali da u blizini neće biti doktora.

Kritičari strahuju da će show započeti opasan trend koji može ugroziti majke i dijecu.