Život zabilježen u crtežima

Život zabilježen u crtežima

Većina roditelja piše dnevnike ili slika svoju djecu kako bi trajno sačuvali dragocjene trenutke njihovog djetinjstva.

No, jedna majka je odlučila dokumentovati svakodnevne dogodovštine na malo drugačiji i iznimno kreativan način. Angie Stevens počela je crtati različite situacije iz svakodnevnog života sa djecom kada se rodio njen sin, prije dvije godine. Od tada, ona je nacrtala preko 700 crteža u kojima ilustruje različite zgode i nezgode svoga sina, ali i dvoje starije djece, djevojčica Millie (9) i Evie (4).

Ova tridesetosmogodišnja majka provede oko 20 minuta svake večeri skicirajući novi crtež troje djece kako bi dokumentovala njihov dan, a zatim ga postavlja na svom blogu  'Doodlemum'.

U njenim crtežima, pored djece, pojavljuju se i mačka Arnie, pas Bonnie, četiri kokoši i pjetlić Gizmo. „To je lijepa uspomena za djecu, kada se jednog dana budu htjela osvrnuti na svoje djetinjstvo" - kaže Angie, koja živi sa suprugom Mylesom (40) u Swanseau, u Walesu.

"Moram priznati da je sve ti preraslo u neku vrstu opsjednutosti, i ja jednostavno moram nacrtati po jednu sliku svako veče nakon što djeca legnu u krevet. Većina crteža je smiješna, ali ponekad je to način da se pozabavim nekim događajima koji nisu zabavni, ali su jako bitni, primjerice kada je Millie bila zlostavljana u školi“- kaže ova kreativna mama, te dodaje - “Svako jutro kada se probude, djeca jedva čekaju da vide najnoviji crtež“

Angie, koja je inače profesionalni ilustrator nikada nije imala priliku baviti se poslom za koji se školovala. Kada je rodila prvo dijete, Millie, počela je raditi crteže za čestitke.

Od kada je pokrenula blog, dokumentovala je sve: od dojenja i odvikavanja od pelena, do izleta na plažu i šetnje po vjetru. Na njenim crtežima nalaze se ilustrovani svakodnevni događaji u životima djece kao što su četkanje zuba, šišanje i kupanje.

Angie je također u crtežima zabilježila i trenutke koje bi mnogi roditelji radije zaboravili, uključujući izljeve bijesa, svađe, bolesti… Ostale slike pokazuju zabavne porodične uspomene, kao što su kampovanje, odijevanja i zajedničko kuhanje.

"Kada pogledate ove crteže, sjetite se malih trenutaka koje ste zaboravili, na način koji je mnogo jači nego kada gledate fotografije“ – kaže Angie.

Pogledajte neke od njenih crteža:

File 3395

 

File 3396                  File 3397

 

File 3405

 

File 3400     File 3406

File 3399    File 3410

File 3409   File 3404 

File 3411   File 3407

File 3402   File 3412

File 3406 File 3400