Da li su vlažne maramice dobar izbor za vašu kožu

Od trenutka kada se rodimo, naša koža je podložna iritacijama, pa svakako treba paziti sa čim dolazi u dodir. Dnevno, se u proseku koristi preko 20 kozmetičkih proizvoda, kako za lice tako i za telo. Mnogi od njih sadrže prirodne sastojke koji su dobri i prijaju našoj koži, ali većina ih sadrži i razne štetne supstance. Žene naravno imaju prednost kada je u pitanju korišćenje kozmetičkih preparata, mada postoje i muškarci koji vole da koriste pojedine preparate kako bi izgledali negovano i sveže. Zato se kozmetičke kuće utrkuju koja će pre da izbaci neki proizvod bilo za žene, bilo za muškarce, jer svi vole nežnu i baršunastu kožu.

Pored raznih krema, losiona i kupki, često se na našem spisku za kupovinu, nađu i vlažne maramice. Gotovo da ne postoji osoba koja ih ne nosi u torbi, i koristi za različite namene. Neki smatraju da su korisne i praktične za upotrebu, dok drugi smatraju da sadrže štetne sastojke i da ih ne treba kupovati i koristiti. Ima pak onih koji prave sami svoje maramice, uz kombinaciju priirodnih sastojaka iz eteričnih uja.

Za ili protiv čišćenja kože lica

Korišćenje ovih maramica kako bi se skinula šminka i očistilo lice, tema je koja godinama unazad ne zastareva. One definitivno predstavljaju praktičnu i brzu alternativu kada je u pitanju redovno čišćenje lica. U svega par poteza sa njima možete ukloniti šminku, čak i vodootpornu, suvišnu masnoću i prljavštinu sa lica. I sve to bez upotrebe sredstva za čišćenje ili vode. Iako su praktične, one ne bi trebalo da zamene vašu svakodnevnu rutinu, kada je čišćenje lica u pitanju. Izaberite sredstvo za čišćenje lica prema vašem tipu kože, i u kombinaciji sa vodom, redovno sprovodite tu rutinu. Lice će vam biti zahvalno i preporođeno.

Ukoliko ste u žurbi ili na putovanju, naravno da ih možete iskoristiti, ali gledajte da vam to ne postane svakodnevnica. One često u svom sastavu imaju razne hemikalije, koje mogu dovesti do iritacije, pa čak i oštećenja kože. Ukoliko vam se pojavi crvenilo, nemojte ih dalje koristiti. Ako baš nekada morate da ih koristite, birajte one koje su namenjene osetljivoj koži i koje su bez alkohola. Čim budete u prilici isperite ih i očistite lice proizvodom koji inače koristite kao prvi korak u čišćenju kože lica, a zatim kožu dobro hidrirajte odgovarajućom kremom.

Višestruka primena u čišćenju kuće

Poslednjih godina, sve više proizvođača sredstava za čišćenje raznih površina u kući, u svoj asortiman je uvrstio i vlažne maramice. Ima onih koje su pogodne za čišćenje prašine, zatim kupatila ali i onih kojima možete osvežiti svoj nameštaj. U samo par poteza, bez korišćenja dodatnih proizvoda, možete očistiti kadu, tuš kabinu, lavabo i wc šolju. Sa druge strane, postoje maramice koje u sebi sadrže ulja koja sprečavaju da prašina brzo padne na nameštaj, pa ste oslobođeni neki period ovog kućnog posla. Ove maramice su dermatološki ispitane, ali svakako imajte u vidu da one sadrže razne sastojke, koji mogu štetno uticati na vašu kožu. Zato je najbolje da kada čistite neku površinu u kući sa njima, nosite rukavice, kako biste izbegli direktan kontakt na koži.