Dočekajte 2024. u ambijentu raskošnih boja i mirisa

Pred nama su dani išćekivanja i odbrojavanja odlazeće 2023, u velikom spremanju doma za narednu godinu zasvetleće lampioni, velike i male kugle, zazvoniće zvončići i zamirisaće kuća na mirišljave sveće i cimet, raskoš boja i mirisa učiniće da dom u duhu praznika postane mesto praznične atmosfere, uz jelku i novogodišnje ukrase koji će magiju učiniti potpunom, a dom idealnim novogodišnjim ambijentom. Nova godina je prilika da dom zasvetli u novom sjaju i da novogodišnja jelka dobije svoje novo novogodišnje ruho, da iznenadi neobičnim dekorom, zasvetli nesvakidašnje lepo ili dobije oblik estravagancije, u svakom slučaju, što je jelka raskošnija, a novogodišnji ukrasi neobičniji, to će i praznična atmosfera u domu biti idealnija, neodvojivo vezani jedno za drugo, što lepša jelka simbol je što lepšeg novogodišnjeg raspoloženja.

Jelka i raskošni novogodišnji ukrasi za centralno mesto u prazničnom ambijentu

Jelka raskošnih detalja i neobični novogodišnji ukrasi su sinonimi poslednjih trendova u dekorisanju novogodišnjeg prostora, nema razlike da li je reč o porodičnom ili poslovnom prostoru, ona treba da zauzima centralno mesto u dnevnoj sobi, salonu, u velikom holu doma, kancelarije, poslovnog predstavništva ili firme. Dominacija minimalizma se polako povlači iz sfere dekorisanja i ustupa mesto raskošnim detaljima, doduše mirnih, sofisticiranih boja i tonova, ali raskošnih oblika i linija. Ledenobele jelke ili one stilizovano složene od knjiga, napravljene od golih grana, povukle su se pred kraljicom prostora okićenom pampas travom i nežnim cvetovima, prirodnim ili veštačkim, svejedno je, jednako dobro se i jedni i drugi uklapaju uz pampas travu. Neminovno je da pampas trava, upravo zbog svoje raskoši, skrene pogled ka bašti u vreme svog najbujnijeg cvetanja, a ono često traje i do duboko u jesen, a onda se iz bašte preseli u unutrašnjost i prirodnim raskošnim bojama lako nadje sebi mesto kao detalj u novogodišnjem ambijentu, ove godine biće jedan od vodećih trendova u dekorisanju novogodišnje jelke koji će osvajati svojom neobičnošću, ali i prirodnošću. Uz nju se uvek nadje mesto i za neki od starih ukrasa za koje se emotivno vežemo, praznine izmedju raskošnih paperjastih grana lako se popune kuglama, cvetovima, mašnicama, zvezdicama. Stari novogodišnji ukrasi ušuškani uz papmpas travu dobiju neki novi sjaj, kao da obuku neko novo ruho.

Opojni mirisi sveća za utisak praznične opuštenosti

Nema boljeg mirisa od onog koji je poznat i prijatan, poput mirisa cimeta i kolača koji se ponavljaju u vreme nekih praznika i simbolizuju okupljanje porodice. Trend mirisnih sveća je obogatio paletu mirisa koja se u vreme novogodišnjih praznika širi domovima, doprinosi sveopštem utisku opuštenosti, suprotnom onoj euforiji koja iz tržnih centara, radnji i sa trgova i ulica žuri u domove. Mirisne sveće osvajaju mirisima, ali i izgledaju tako lepo da će sigurno biti jedan od najlepših dekorativnih novogodišnjih ukrasa u svakom domu. Uoči Nove godine kod svih se budi osećaj radosti, ali i nostalgije za nekim prošlim novogodišnjim praznicima, sveće će najsladjim mirisima uspeti da pojačaju tu radost, a nostalgiju pretvore u mir, spokoj i opuštenost. Neke kuće aromatičnih mirisa sa posebnom pažnjom istražuju potrebe i osetljivost na mirise i tek onda spajaju kombinacije koje će mirisom pokrenuti sva čula, poput sočnih bobica, citrusa i aromatičnog cveća. Mnogi vole da se opuštaju uz mirise iz prirode, njihov izbor su sveće od čistog pčelinjeg voska koji nudi ne samo mirisnu već i zdravu atmosferu. Upakovane u somot i bronzu sveće od prirodnog pčelinjeg meda su idealni dekorativni novogodišnji ukrasi, zgodni za poklone koji će sigurno izazvati osećaj neočekivane radosti.

Cveće kao novogodišnji ukras

U novogodišnjem dekoru poslednjih godina cveće je nezaobilazan detalj, svojom raznobojnošću, bez obzira da li je prirodno ili vetačko ono svakom prostoru daje dimenziju raskoši i luksuza. Prirodno svojim mirisnim tonovima oplemenjuje prostor i dušu ukućana, a veštačko će se za ove novogodišnje praznike lako uklapati uz svaku dekoraciju, uglavnom kao novogodišnji ukrasi na jelkama, granama u aranžmanima. Nekada je bilo teško napraviti cvetnu dekoraciju, uglavnom se radila od prirodnog cveća, ono se u dekoraciji teško odriži duže od nekoliko dana, samo su najhrabriji prihvatali izazov da jelku ukrašavaju cvećem. Sa široko organizovanom prodajom veštačkog dekorativnog cveća, ono postaje sve primarnije u dekoracijama koje su prepoznate upravo po lepoti, boji i raskoši cvetova. Nijanse veštačkih cvetova kao novogodišnjih ukrasa osvajaju lepotom i punoćom boje koje su jarke od jarko crvene, purpurne do purpurno plave i ljubičaste, glamurozne uz zlatnu nijansu, sofisticirane uz srebrnu, bež i nežnu roze koje će definitivno dominirati u dekoracijama i za vreme ovih novogodišnjih praznika.