Espresso aparati – savršen poklon za svaku priliku

Mnogi događaji kakvi su slave, godišnjice , rođendani i drugi praznici …i uvek postoji dilema šta pokloniti u tim situacijama i kako odabrati odgovarajući dar?

Aparat za espresso je svakako jedna od najboljih ideja jer se pored samog uređaja mogu darivati i dodaci i aksesoari kakve su šolje, kapsule za kafu, mutilice ili aparat za pravljenje pene od mleka…

Ovo je elegantan i specifičan poklon kojeg će se retko ko setiti, a ujedno govori i da brinete o potrebama onog koji prima mali znak pažnje. Jednostavno, svi vole kvalitetnu šoljicu kafe, a ako se ona priprema lako i jednostavno naš poklon je pun pogodak i rado će se koristiti.

Kućni espresso aparati – kompaktan dizajn i profesionalni učinak

Za razliku od profesionalnih aparata koji imaju velike dimenzije, kućni espresso aparati su dizajnirani kao elegantan uređaj koji se lako uklapa u svaku kuhinju.

Postoji više linija koje imaju različite cene i mogućnosti, ali svi prave razne vrste kafa savršenog ukusa, svaki put.

Essenza Mini je najmanji aparat za espresso, ali može da pravi kafu za dve veličine šolja i ima 5 različitih boja pa je savršen pomoćnik i ukras svakog prostora.

Citiz Platinum i Citiz Platinum & Milk su dve grupe koje jedne linije koja priprema 4 vrste kafa, sa kremastom mlečnom penom i svim prednostima, od klasičnog espressa pa do amerikano kafe.

Inissia, Pixie, Citiz takođe koriste kapsule iz original linije, automatski prave željenu kafu, uz samo nekoliko komandi na uređaju pa ih može svako koristiti i lako dobiti željeni napitak.

Vertuo linija aparata za kafu takođe donosi kompaktne aparate, od Veruo Pop, preko Next Deluxe do Vertuo Plus uređaja koji uz sebe donosi i mutilicu za mleko pa može da pravi najrazličitije napitke i ukusnu kafu u svakoj šolji.

Raznovrsnost je važna, a kompanije se zaista trude da kupci mogu da biraju među brojnim bojama, dizajnom, dodacima, ali nikako i da dobijaju niži kvalitet aparata i kafe koja se sprema pa će biti sigurni da onaj koji dobije ovakav poklon dobija visokokvalitetan aparat koji će dugo vremena služiti svojoj nameni.

Aparat za pravljenje pene od mleka – neizostavan dodatak espresso kafe

Mikser za mleko je pravi dodatak koji možete kupiti uz postojeći aparat ako on nema funkciju pravljenja mlečne pene. On omogućava pravljenje najrazličitijih kafa, od cappuccino, preko macchiato, late…, ali i brojnih toplih i hladnih napitaka koji koriste espresso kafu sa mlekom.

Aparat za pravljenje pene od mleka je profesionalan dodatak koji ima više funkcija za najrazličitije napitke. Potražite uređaj koji ima mogućnost zagrevanja mleka, mućenja i lakog čišćenja, uz adekvatnu zapreminu boce.

To znači da bi trebalo da se mleko zagreva na tačno određenu temperaturu vrlo brzo, a da se mogu koristiti i biljna mleka kakvo je sojino jer to nekim kupcima bolje prija.

Pored mućenja toplog mleka, treba da postoji opcija kod koje se grejanje ne uključuje što je idealno za hladne napitke i poslastice od kafe.

Zapremina je različita i zavisi od toga da li se aparat za pravljenje pene od mleka koristi za hladno ili toplo mleko, ali najčešće varira, od 120 ml pa do 240ml za najveće šoljice kafe.

Neki uređaji imaju opciju automatskog doziranja mleka prema vrsti kafe, a svi treba da se lako održavaju i funkcionišu odlično uz čestu upotrebu.

Ako znate da osoba kojoj kupujete poklon ima espresso aparat ili ga kupujete vi, potrudite se da aparat za pravljenje pene od mleka bude obavezan deo kompleta ili zaseban poklon jer samo kvalitetno umućena pena čini da ukus kafe bude još bolji.

Kako odabrati odgovarajuće kapsule za kafu?

Na ovo pitanje nije lak odgovor jer i u okviru original i vertuo linije postoji desetine vrsta kafa pa nije lako odabrati vrste koje će nekome odgovarati.

Ako kupujete kapsule na poklon, predlažemo vam da odaberete klasičan espresso i vrste koje daju jaku kafu koja ima fantastičan miris, gustinu i boju. Uz ovu vrstu predlažemo i da na poklon ponesete i neke specijalne vrste kao što su kafe sa kombinacijom ukusa pa su tu: bela i crna čokolada, citrusi, koštunjavo voće…

Ovakve kafe su ukusne, osvežavaju i donose nove mogućnosti jer na svakoj kapsuli je naznačeno koliko su jake, gorke, sa kojim procentom kiselosti, slatkoće… Tako da je najbolje izabrati nekoliko različitih vrsta jer nešto od toga sigurno odgovarati osobi kojoj poklon nosite.

Aksesoari za kompletan poklon

Od aparata i šolja za poneti, preko poslastica od čokolade i biskvita, pa do dekorativnih šolja i opreme za držanje različitih kapsula…. Opcije za darivanje su brojne i svaka će učiniti da kafe aparat bude češće korišćen, a kafa radije ispijana.

Ovo su odlične ideje i za neke buduće izbore poklona pa ako sada poklonite aparat za espresso, kasnije sa ovim dodacima ponovo imate savršen dar koji će se rado koristiti i biti u upotrebi non-stop.

Darivanje je u našoj tradiciji i svako se trudi da izabere poklon koji će usrećiti osobu koja ga prima. Na ovom linku možete videti pregršt ideja, sa nižom ili višom cenom, ali kvalitetom i tako osmišljeni da će oduševiti svakog i doneti čestu upotrebu.

Kafu pijemo, ali je napitak sa kojim goste obradujemo. Uz šoljicu gorke tečnosti se družimo, tugujemo, veselimo se…pa je i aparat koji pravi savršenu kafu idealan poklon koji će obradovati svakog.

Pored espresso aparata koji donosi profesionalnu pripremu kafe i aparat za pravljenje pene od mleka je odličan poklon koji će tu kafu učiniti još ukusnijom i prijatnijom za pijenje i serviranje.

Zato, kakav god da povod imate, poklon za pripremu kafe je najčešće odličan izbor i svakome će dobro doći.

Čak i ako ta osoba već ima espresso uređaj, postoje i brojni drugi dodaci koji će učiniti pripremu kafe lakšom, lepšom i ukusnijom. Vi ćete imati pažljivo odabran poklon koji će usrećiti osobu koju darujete dugi niz godina, svakodnevno, kada god se posegne za pripremom kafe, u svakom trenutku.

I za kraj, ovakav poklon zaslužuje svako, pa i vi. Zašto da čekate da neko odabere za vas, kupite Nespresso aparat i dodatke, uživajte u različitim kafama i usrećite sebe pa ćete moći i druge.