Izdvajamo: Top 3 jeftine banje u Srbiji

Banjski odmor u Srbiji jedna je od najpopularnijih investicija kojoj pribegavaju mnogobrojni turisti, kako domaći tako i oni sa strane. Ono što turiste posebno privlači kada je u pitanju odmor u banji jesu kvalitetne prirodne odlike, mogućnost potpunog užitka u mirnom ambijentu i mnogobrojne pogodnosti koje se nude. Ne treba zaboraviti ni cene, koje su u banjama mahom pristupačne i jeftine. Stoga, u nastavku teksta izdvajamo top 3 jeftine banje u Srbiji, koje su često izbor turista.

Sokobanja – mesto sa najdužom tradicijom

Budući da je jedna od najpopularnijih destinacija u čitavoj zemlji, Sokobanja iz godine u godinu zadovoljava sva očekivanja turista. Smeštena je između Timočkog i Moravskog bazena, dok planine koje je okružuju poput Ozrena, Rtnja, Device i Bukovica prave u banji idealnu i prijatnu klimu. Definitivno najveća atrakcija u Sokobanji jeste Sokograd, čuveni kulturno-istorijski spomenik koji je sagrađen još u srednjem veku. Iako teško pristupačan, turisti koriste svaku priliku kako bi posetili ovo mesto i uživali u raksošnom pogledu.

Osim brojnih izletišta i turističkih atrakcija, Sokobanja pruža i brojne mogućnosti za odmor i relaksaciju. Brojni wellness i spa centri dostupni su gotovo svim slojevima društva, a neizostavna atrakcija za one najmlađe jeste i Akva park, koji se nalazi u okviru sportsko-rekreativnog centra Podina. Ulaznica za decu iznosi 650 dinara, dok najmlađi plaćaju 200 dinara manje.

Kada su u pitanju smeštajne jedinice u Sokobanji, potrebno je naglasiti da se ova banja odlikuje gotovo najjeftinijim smeštajem u čitavoj zemlji. Kako biste osetili sve čari Sokobanje, potrebno je da ostanete ovde nekoliko dana i istražite svaki kutak banje. Stoga, apartmani Sokobanja će biti najbolji izbor za boravak u banji, budući da se njihove cene kreću već od 30 evra po noćenju. Apartmani u ovoj banji ponudiće vam potpuni komfor i užitak, a sami ćete se najbolje uveriti u odličan odnos cene i kvaliteta.

Banja Koviljača – Mesto sa mnoštvom pogodnosti

Banja Koviljača je jedna od najposećenijih banja u našoj zemlji, a tome su zasigurno doprinele pristupačne cene, dobra lokacija i mnoštvo turističkih atrakcija i zanimljivosti koje je ovde moguće posetiti. Tokom leta, turisti se najčešće ovde opredeljuju za boravak na reci Drini, gde je Žićina plaža jedna od simbola za dobar provod, kupanje i osvežavanje tokom toplih dana. Osim toga, položaj Banje Koviljače pruža turistima i mogućnost odlaska do Gučeva i Zvorničkog jezera.

Tokom boravka u banji nikako nemojte zaobići šetnju Banjskim parkom, koji danas ima preko 70 sadnica drveća i predstavlja idealno mesto za razonodu i opuštanje. Osim toga, obilazak čuvenog Kur-salona dokazaće vam zašto se ovo zdanje smatra jednim od najlepših u okolini. Dan u Banji Koviljači upotpunite degustacijom tradicionalnih jela i specijaliteta, koji su ovde izuzetno pristupačni.

Smeštajne jedinice u Banji Koviljači pružiće svim turistima potpuno uživanje i odmor u mirnom okruženju. Apartmani Banja Koviljača potpuno su opremljeni i komforni, a na raspolaganju imaju i mnoštvo dodatnih pogodnosti. Smeštaj u Banji Koviljači možete pronaći po ceni već od 25 evra po noćenju, bilo da ste u potrazi za smeštajem u centralnom delu, ili ipak na periferiji.

Prolom Banja – Sinonim za dobro zdravlje

Za Prolom Banju vezuje se tvrdnja da ima ono najbolje za zdravlje, a nadaleko je poznato da je čuvena Prolom voda dobra za lečenje mnogih bolesti bubrega, infekcija i reuma. Omiljene atrakcije u ovoj banji jesu njeni bazeni, rehabilitacioni centar i sportski tereni gde se mogu videti apsolutno sve generacije. Osim toga, Prolom Banja nudi svima prelep ambijent i bujnu prirodu u kojoj turisti svakodnevno uživaju.

U Prolom Banji će turisti lako pronaći kvalitetan i potpuno udoban smeštaj, budući da je ova banja sinonim za komfor i opuštanje. Iako Prolom Banja važi za jednu od manjih, moguće je pronaći kvalitetne apartmane i hotele po izuzuetnim pristupačnim cenama. Uz to, mnogobrojni apartmani i hoteli imaju i dodatne spa i wellness pogodnosti, zahvaljujući kojim ćete moći da uživate u đakuziju, sauni, bazenu i dodatnim pogodnostima. Primera radi, u hotelu Radan možete uživati u brojnim pogodnostima po ceni već od 40 evra po noćenju.

Zasigurno je da je boravak u banjama jedna od najpopularnijih solucija kada je u pitanju odmor u Srbiji. Ove 3 banje odlikuju se po izuzetnim prirodnim odlikama, mnoštvu aktivnosti u kojima je moguće ovde uživati, ali i po pristupačnim i jeftinim cenama. Zbog toga, već sada istražite povoljne i udobne smeštajne jedinice, spakujte svoje kofere i krenite ka nekoj od najkvalitetnijih banja u našoj zemlji.