Kako da znate koja je najbolja hranilica za bebe?

beba u hranilici

Dolazak novog člana porodice na svet zahteva i, bićete saglasni, veliku pripremu. Liste prioriteta razlikuju se od roditelja do roditelja, ali svakako da stolica za hranjenje nije nešto što vam se u početku čini kao neophodno. Zapravo i nije, ali vrlo brzo dođe trenutak kada postane potreba.

Kada beba počne da prelazi sa isključivo mlečne na čvršću hranu, a to je obično između navršenog 4. i 6. meseca, biće vam potrebno mesto na kojem ćete moći da eksperimentišete i isprobavate različite ukuse. Ako ne ranije, tada je već potrebno da jedna od investicija bude, po svim faktorima, najbolja hranilica za bebe.

Sve prednosti stolice za hranjenje

Kada dođe trenutak da vaša beba pređe sa mleka na malo čvršću hranu, hranilica je definitivno nešto što će vam biti od svakodnevne koristi. S druge strane, mnoge mame koje iz bilo kog razloga ne doje bebu, dobro znaju da je prava muka pronaći uvek i svuda pogodno mesto za hranjenje deteta.

Zato vam prva pomoć u ovakvim izazovima može biti prodavnica dečije opreme 4Kids, koja nudi različite modele hranilica. Iz ponude se izdvaja Peg Perego stolica za hranjenje, koja je skoro pa jedina na tržištu prilagođena za uzrast beba od samog rođenja, pa sve do otprilike 15 kg težine tj. detetove navršene 3 godine života. Dakle, ne morate bacati novac na hranilice koje će vaša beba prerasti za pola godine, jer rešenje postoji!

Najbolja hranilica za bebe – naši saveti prilikom izbora

Ukoliko ste odlučili da nabavite stolicu za hranjenje, mnogobrojna ponuda različitih prodavnica decije operme sigurno će vas zbuniti i nećete moći tako lako da se odlučite za to koja je najbolja hranilica za bebe. Danas smo mi tu kao pomoć. Evo o kojim sitnicama bi trebalo da vodite računa prilikom izbora kvalitetne hranilice: 

  • Bezbednost vašeg mališana je uvek na prvom mestu i zato proverite sigurnosne pojaseve i koliko ima tačaka vezivanja, kao i da li ima sistem za kočenje;
  • Uvek proverite kom uzrastu je namenjena hranilica, odnosno kojoj kilaži, jer ćete prema tome znati koliko dugo je možete koristiti;
  • Ne zaboravite da proverite da li je anatomskog oblika, udobna i komforna za bebu;
  • Uvek proverite koliko je stolica funkcionalna – da li je lako staviti i izvaditi bebu iz hranilice, ima li točkiće za lako pomeranje s mesta na mesto;
  • Važni su materijali od kojih je napravljena (poželjno je da budu hipoalergijski) 
  • I poslednje, ali ne i najmanje važno – proverite da li se određena hranilica za bebe svojim stilom i dimenzijama uklapa u vaš životni prostor?

Peg Perego stolica za hranjenje

Prodavnica dečije opreme  4Kids nudi mogućnost odabira brojnih proizvođača, modela i dezena, kako jednopoložajnih tako i višepoložajnih hranilica za bebe, koje imaju mogućnost podešavanja visine, naslona, sedišta ili tacne prema uzrastu deteta. Na jednom mestu možete pronaći mnogo različitih modela i proizvođača.

Ipak, Peg Perego stolica za hranjenje namenjena je bebama od rođenja, te su upravo iz tog razloga ovoliko popularne. Peg Perego hranilica zapravo je višefunkcionalna, jer osim za hranjenje može da posluži i kao ležaljka odnosno mesto za odmaranje bebe ili njenu igru od najranijeg uzrasta. Sve su ovo razlozi zbog kojih je ovo najčešći izbor roditelja i zaista odličan saveznik u navikavanju vašeg mališana na čvršću hranu. 

Peg Perego hranilica – najveći izbor u 4Kids radnjama

Hranilice su zaista jedna korisna stvar, jer uz njih čak i najmlađa deca dobijaju priliku da obeduju sa svim članovima porodice. Upravo zato je Per Perego hranilica 0+ pouzdano pomoćno sredstvo uz koje će vaša beba steći određenu rutinu i znati da je vreme za obrok kad god je stavite u nju. Kada beba već počne da sedi, odabrana Peg Perego stolica za hranjenje anatomskog oblika biće bebina prva stolica i mesto gde će ona učiti samostalno da jede. 

Svaka Peg Perego hranilica napravljena od plastike vrhunskog kvaliteta i sa navlakom od eko kože, što je čini jednostavnom za održavanje, a pojedini modeli imaju i drvene delove. Takva je npr. Peg Perego hranilica Siesta Wood Bianco 0m+ koja je na tržištu sasvim nova višefunkcionalna stolica za hranjenje sa sigurnosnim pojasem u 5 tačaka i Stop&Go sistemom kočenja, pa je i lako prenosiva, ali i sklopiva. Podešava se na 9 različitih visina, nagib sedišta se može podesiti u 5 položaja, dok naslon za noge nudi 3 pozicije.

Nešto povoljnija je Peg Perego hranilica iz linije Tatamia dostupna u beloj i bež nijansi, a od funkcija ima dodatno i ulogu ljuljaške i ležaljke, dok tacna ima 2 položaja dubine, a može i da se skine da bi dete sedelo za velikim stolom. Samo jednim potezom ruke možete da podesite sedište u 4 različita položaja i to za hranjenje, odmaranje, igru ili spavanje bebe.

Za sam kraj pripremili smo jedan povoljniji, ali nikako manje kvalitetan i funkcionalan predlog – Peg Perego stolica za hranjenje iz linije Prima Pappa. Ova linija karakteristična je po mnogo različitih modela i dezena koji su vrlo pristupačni, a nikako ne zaostaju kvalitetom.

Svaka od pomenutih Peg Perego stolica za hranjenje predstavlja deo proizvodnog asortimana italijanskog brenda koji se izdvaja svojim kvalitetom, elegancijom i stilom. Peg Perego svakako je jedan od svetskih lidera opreme za decu i bebe, a kod nas ih vrlo lako možete poručiti u 4Kids prodavnici dečije opreme.