Kako se kao roditelj odlučiti za pravu investiciju u pravo vreme

Devojčica koja se igra u sobi

Već dugo vremena razmišljate da investirate određenu sumu novca u renoviranje dečje sobe, jer želite da svojim mališanima u potpunosti obezbedite komfor koji oni zaslužuju. Mesecima prikupljate razne ideje kako bi renovirani prostor trebalo da izgleda, međutim nikako da se konačno odlučite za “akciju”.

Ukoliko ste se pitali kada je pravo vreme za investicije u vašem domu, odgovor je veoma jednostavan. Za dobro promišljena ulaganja uvek je pravo vreme, naročito ako će to značajno podići kvalitet vašeg života na mnogo veći nivo.

Međutim, ako ne znate kada je investicija zaista najpametnije i najbolje rešenje, pripremili smo vam nekoliko korisnih saveta kako biste definitivno započeli ovakav proces. 

#1  Renoviranje poda u enterijeru je od velikog značaja 

Jedna od najvažnijih stvari u jednom enterijeru jeste pod. Ukoliko je on vidno oštećen, pohaban, podignut od vlage, i slično, krajnje je vreme da investirate u njegovo renoviranje. 

Jedno od najboljih rešenja za investiranje može biti kvalitetan kompozitni parket koji se odlično pokazao zahvaljujući svojim karakteristikama. Naime, ova vrsta parketa je dosta otpornija na grebanje i udarce od običnog parketa. Odličan je provodnik elektriciteta i daska se veoma retko nadima u slučaju vlage.

Laminat – odlična investicija svakog roditelja za dečju sobu

Pored kompozitnog parketa, koji je odlično dugoročno rešenje za čitav enterijer, laminat je još jedna od opcija koja može i te kako da vam bude korisna. To je ekonomično i praktično rešenje, naročito ako pronađete kvalitetan laminat od provereno dobrih proizvođača i brendova.

Postoje razne vrste laminata, kao što su: aquastop laminat, antistatik laminat, vodootporni laminati, kao i oni bez gume, plastike, itd. Na vama je samo da se odlučite za onaj koji vam najviše odgovara i čija je struktura drveta fino obrađena i otporna na razna oštećenja.

Ovakva vrsta investicije je veoma isplativa jer je dugoročna, daje prostoru noviji i svežiji izgled, i može jako dobro da se uklopi u čitav enterijer.

#2 Nov nameštaj za dečju sobu – za moderniji izgled sobe

Sređena dečija soba

Kao jedan roditelj koji brine o enterijeru u kome boravi njegovo dete, ukoliko želi da stvori vrhunske uslove za udobnost deteta, odabraće da investira u nov nameštaj u njegovoj sobi. 

Stari nameštaj koji se često kvari, ne izgleda lepo i nije adekvatno rešenje za sobu vašeg deteta, definitivno je potrebno zameniti novim koji će da bude udobniji, lepši i bolji za svakodnevno normalno funkcionisanje.

Vreme za nov nameštaj  je onda kada primetite da je vaše dete preraslo mali krevet, da je količina njegove odeće i obuće sve veća i da ne može da stane u njegov mali ormar, da je pisaći sto oštećen i neadekvatan za njegove potrebe, da vam fali još poneka polica na zidu kako biste smestili sve njegove igračke, knjige, i slično.

#3 Krečenje zidova – za potpuno nov doživljaj prostora

Svaki put kada uštetate u dečju sobu, čak i onda kada je potpuno sređena i čista, primećujete oštećenu boju na zidovima, crteže i slova koje je potrebno prefarbati, ili samo neodgovarajuću boju koja ne prija oku na prvi pogled. Ako je to slučaj, znate da je vreme za krečenje. 

Ako želite da unesete određenu svežinu u prostor i da vam zidovi izgledaju čisto, odaberite nežnije tonove i organske boje koje ne sadrže konzervanse. Investiranje u krečenje zidova je velika stvar koja možda ima i najveću moć u transformaciji čitavog prostora.

#4 Investiranje u baštu i prostor za igru vašeg deteta 

Imate baštu, veliki balkon ili terasu koju još uvek niste preuredili? Onda je krajnje vreme da investirate u tako nešto i da obezbedite svom detetu prostor za igru napolju koji mu je preko potreban.

Možete kupiti odličan baštenski nameštaj kao što je: baštenska garnitura, velika ležaljka ili ljuljaška, kao i tobogan koji će služiti deci, i sve urediti tako da i vi i vaša deca maksimalno uživaju na čistom vazduhu.   

Ovakva investicija je odličan potez, jer ćete u prelepo uređenoj bašti ili terasi najviše vremena provoditi tokom sunčanih i toplih dana kada su svi van kuće.

#5 Kupovina kvalitetne odeće i obuće za dete  

Još jedna od isplativih investicija koju možete učiniti kao roditelj, jeste da investirate u novu, kvalitetnu garderobu vašeg deteta, naročito ako su mu neophodne određene stvari za vremensku sezonu koja dolazi.

Ukoliko odaberete da kupujete kvalitetne stvari od provereno dobrih proizvođača, obezbedićete vašem detetu adekvatnu odeću i obuću na duže staze, što je mnogo isplativije nego da mu kupujete manje kvalitetne stvari znatno češće.

Osim toga, dete brzo raste i prerasta stare stvari, i zato je veoma važno da ovo imate na umu kako ne biste došli u situaciju da vaše dete nema šta da obuče. Predupredite to tako što ćete ustanoviti šta je ono što vašem detetu fali u ormaru, odnosno šta je neophodno kupiti.

Investicija u znanja i sposobnosti vašeg deteta je ključna

Pored svih mogućih investicija koje možete učiniti kao roditelj za dečju sobu, garderobu, baštu, kao i čitav enterijer kuće, možda i najznačajnija investicija od svih je svakako u znanje i sposobnosti vašeg deteta

Uplatite mu kurs ili školu sporta koju je tako dugo želeo, dodatne časove, školu jezika, ili bilo šta za šta smatrate da dete ima afiniteta i da je talentovano. Uzmite u obzir i to šta dete voli od svih tih hobija i odlučite se da investirate u to, jer će jedino tako ostvariti zavidne rezultate u budućnosti. I ne zaboravite da je najvrednija investicija vaše vreme koje ćete provesti sa decom!