Kako ukrasiti kuhinju za Novu godinu?

Novogodišni ukrasi

Verovali ili ne, leto je gotovo i praznici nam stižu. Još jedno  možete slobodno i sa velikim pravom da kažete, ZAR VEĆ?! No, hajde da razmišljamo o svim onim lepim stvarima koje nam novogodišnji praznici donose, a pored snega i jelki, to je pripremanje prazničnih poklona, kao i ukrašavanje domova.

Već smo pomenuli jelku. Očekivano je i nekako predvidljivo da se jelka okiti pre Nove godine, da se pokloni stave oko nje i da se upale lampioni. Očekivano je i da se okite terase, bašte kada neko živi u kući, da se spavaće sobe ukrase nekim novogodišnjim elemntima, dok kuhinja u tom procesu biva zaboravljena. Nepravedno je, jer se za svaki praznika na kraju najbitnije iz kuhinje donosi, budući da sva ta dekoracija ne bi mnogo značila da nema praznične trpeze. Zato hajde da onima zaduženim za kuvanje i pripremanjem najukusnijih obroka ulepšamo prostor za rad i vidimo kako to kuhinja može sve da se ukrasi za novogodišnje praznike.

Male promene – ručice za kuhinju i ukrasne tapete

Nekada male promene najviše znače, jer promene izgled u mikro meri, ali učine atmosferu mnogo prijatnijom. Ako ste ikada menjali ručice za kuhinju na svojoj postojećoj kuhinji, onda već znate kako ta jednostavna, brza i jeftina promena mogu da utiču na generalan utisak celokupnog enterijera.

Ovog puta možete se odlučiti da ručice za kuhinju budu u nekom novogodišnjem i božićnom izdanju. Kako je izbor često ogroman, mogu se pronaći ručice za kuhinju u obliku jelke, nekih zvezdica, lampiona, mogu se napraviti njihove kombinacije ili kombinacije nekoliko boja i tako će se stvoriti već zanimljiv, praznični ukras na samom nameštaju.

Sve ovo može da se prenese i na neki od zidova kuhinje. Danas su nam dostupne tapete u milion dezena, a možete čak i sami pronaći neki dezen ili fotografiju koja vas podseća na novogodišnje praznike i na osnovu nje uraditi tapetu za ddeo zida ili ceo zid, te time izmeniti celokupnu prostoriju.

Kuhinju možete dodatno ukrasiti tako što ćete ukrase zakačiti za ručice za kuhinju. Ručke su idealno mesto gde možete staviti manje ukrase poput novogodišnjih mašnica, manjih ukrasa ili novogodišnjih kugla. Na ručice od kuhinjskih polica može se okačiti i novogodišnja čarapa, sa dečijom igračkom.

Oslikajte stakla

Sve popularniji način ukrašavanja domova i poslovnih prostora u toku novogodišnjih praznika jeste oslikavanje staklenih površina. Kako kuhinje nikada nisu bez prozora, onda ovo može da vam bude odličan način da doprinesete udobnoj, toploj i prazničnoj idili. Oslikajte neke borove, jelku sa ukrasima i poklončićima, naslikajte Deda Mraza i sanke sa irvasima. Ideja je mnogo i mnogo ćete ih pronaći na samom internetu, kao i šablona kako sve to da uradite. Ne morate da budete umetnik, niti posebno vešti sa četkicama, brojni šabloni će vam i ovaj deo posla učiniti lakim, a već je sam po sebi zanimljiv i kreativan.

Ukoliko u kuhinji imate staklene police, i na njih se mogu oslikati crteži sa motivima Nove godine. Za oslikavanja stakla se koriste specijalni sprejevi i boje, koje se lako uklanjaju i neće oštetiti staklo.

Novogodišnje posuđe i detalji

Osvežite svoju kuhinju uz nekoliko posudica, šolja i nekih drugih detalja sa novogodišnjim motivima. Već samo šolje sa novogodišnjim i prazničnim figurama na sebi učiniće svaku kafu, čaj ili drugi napitak posebnijim u danima kada se i posebna energija oseća u vazduhu. Samim tim preipremite da i praznična trpeza bude uz takvo posuđe zanimljivija, a nesumnjivo će u kuhinji funkcionisati poput dekoracije. Skuvajte vino ili toplu čokoladu za najmlađe, pustite neku porodičnu, božićnu komediju i uživajte, dok se u savršeno opremljenoj kuhinji krčka najlepša večera.

Ukoliko postoji mogućnost, u kuinju se može postaviti manja novogodišnja jelka. Ima mnoštvo ideja kako se kuhinja može ukrasiti za novogodišnje praznike, a mi smo naveli samo neke od njih.