Moderna, kvalitetna i garderoba za bebe bez koje se ne može

odeca za bebe

Buduće mame i tate, ali i svi drugi u okruženju koji željno iščekuju dolazak bebe za svet, od samog starta tj. saznanja za trudnoću planiraju opremanje bebinog kutka i kreću u potragu za adekvatnim stvarima koje će oplemeniti bebin život i prostor. 

Ovo se ne odnosi samo na osnovne stvari kao što su krevetac, dušek, komode, kolica, autosedište i slično, već kada govorimo o neophodnim stvarima – ne možemo da ne pomenemo koja je to i kakva garderoba za novorođenče odnosno garderoba za bebe potrebna.

Osetljivoj bebinoj koži, koja je još uvek nedovoljno zaštićena i razvijena, neće prijati grubi i veštački materijali, te je najbolja garderoba za bebe ona koja je skrojena od prirodnih i mekih materijala poput pamuka

Takođe, kada je garderoba za novorođenče u pitanju, važno je da ona bude laka za skidanje i oblačenje, jer će tek rođene bebe često bljuckati, a može doći i do propuštanja pelena, te komplikovano presvlačenje roditeljima neće ići na ruku.

Takođe, poželjno je da garderoba za bebe bude lepa (mada kada ste videli ružnu bebi garderobu?!) i atraktivna, jer ćete sigurno svima u svakoj prilici želeti da pokažete svoju sreću i radost. S druge strane, kada se malo oporavite od svega s početka – dolaziće vam i gosti, ići ćete u šetnje i parkiće, a može da se desi i neka proslava, te će vam biti potrebna i elegantnija odeća kao što su haljine za bebe devojčice ili pak svečane košuljice i pantalonice za bebe dečake.

složene šarene benkice za bebe

Koja garderoba je pogodna u prvim mesecima bebinog života?

Ponekad buduće roditelje zbunjuje garderoba za novorođenče, pogotovo ako se do tada nikada nisu susretali sa pojmovima poput štramplice, zeke, benkice za bebe, portikle, itd. Pre nabavke bilo koje vrste odeće, dobro bi bilo da se informišete o tome šta je bebi i u kojoj meri potrebno za početak. 

Jer, mnogi se na početku „zalete“ te u neznanju, prevelikom izboru i želji da obezbede dovoljnu količinu svega – kupe stvari u pogrešnom broju ili za druge vremenske prilike, ili pak previše komada koje na kraju beba nikada i ne obuče.

Kada je u pitanju garderoba za bebe, znajte da je najvažnije da ona bude kvalitetna, udobna i praktična, a garderoba za novorođenče u veličini 56 je u proseku najčešća. Međutim, bebe veoma brzo rastu, te je vrlo verovatno da ćete već za koju nedelju morati obezbediti i nešto veće brojeve odeće kao što su bodići i benkice za bebe.

Ova garderoba za bebe spada u prve i osnovne, a nose se ispod druge odeće (umesto potkošulje koja će grejati bebin stomačić i leđa). Uz to, benkice za bebe su korisne i iz razloga što ih nije potrebno prevlačiti preko glave, već su na preklop i vezuju se sa strane. Osim benkica, pogodne za oblačenje su i zeke, odnosno štramplice koje predstavljaju vrstu odeće iz jednog dela (kao kombinezoni) i na raskopčavanje su, pa ih takođe nije potrebno prevlačiti preko glavice.

U zavisnosti od doba godine, ovakva garderoba može biti jedina koju ćete oblačiti svom detetu ili ćete je nositi ispod ostale odeće kao što su majice, duksići, džemperići, pantalone, šortsići, haljine za bebe, itd. 

Šta god da je vaš izbor, dobro je kad na jednom mestu možete pronaći sve što vam je potrebno! U današnje savremeno doba, na tržištu su veoma prisutne i korisne online prodavnice koje pružaju mogućnost poručivanja i dostave na kućnu adresu odabranih proizvoda, te se nećete mučiti šetajući kroz rafove i birajući odgovarajuće artikle. 

Jedna od njih je i 4kids online prodavnica koja nudi baš sve za decu od njihovog rođenja, pa na dalje! U to svakako spada i moderna i kvalitetna garderoba za novorođenče odnosno garderoba za bebe devojčice i garderoba za bebe dečake.

Kakva garderoba za novorođenče je najpogodnija?

Kada se pomene garderoba za novorođenče, setovi za iznošenje su među prvima sa kojima se novopečeni roditelji i bebe susreću. Oni su prigodni i kao poklon, a i jedni su od isplativijih s obzirom da se sastoje od nekoliko vrsta garderobe. 

Tu su obavezne benkice za bebe, bodići ili zeke, zatim bebi pantalonice sa nastavkom za stopala, majičice, ali i rukavice da se beba ne bi noktićima izgrebala, kao i trakice ili kapice za glavu i drugi dodaci u zavisnosti od veličine seta. Setovi za iznošenje bebe razlikuju se i prema polu deteta, ali ono što im je zajedničko jeste da je garderoba za novorođenče najkvalitetnija, najudobnija i najlepša odeća za bebe!

Osim setova, tu su i prelepi i praktični bebi kompletići za dečake i devojčice koji se sastoje od gornjeg i donjeg dela odeće ili pak zeka haljine za bebe sa tilom u kompletu sa atraktivnom trakom za kosu. Ukoliko vam predstoje određeni posebni događaji u porodici ili među bliskim prijateljima, haljine za bebe i druga svečana garderoba mogu biti savršen izbor!

U svakom slučaju, po želji i potrebi možete pronaći i poručiti takođe i pojedinačne odevne komade kao što su bodići, bekice za bebe, majice, bluze i duksići, suknjice i haljine za bebe, bebi pantalonice i šortseve, ali i svu drugu garderobu, modne dodatke i tekstilnu opremu. Ali UVEK imajte na umu sledeće – najbitnije je da se beba oseća prijatno i komotno, a vi spremno za svaku priliku i nepredvidljive situacije kojih sa bebama ima na pretek!