Najbolje destinacije za vikend putovanje sa partnerom

Devojka i dečko u zagrljaju se ljube dok veju pahulje

Usled brzog tempa života često nam ponestane vremena za partnera, a vikend putovanja su odličan način da se opustimo, zaboravimo na poslovne obaveze, ali i provedemo kvalitetno vreme sa partnerom.

U nastavku teksta vam dajemo predloge destinacija koje su idealne za putovanje sa partnerom i koje će vam pružiti mogućnost istraživanja, proširivanja vidika, sticanja iskustava i stvaranja uspomena koje ćete pamtiti celog života. 

Beograd – grad bogatog kulturnog i zabavnog sadržaja

Beograd je grad koji će svojom ponudom odgovoriti i najzahtevnijim turistima, a ova destinacija predstavlja odličan izbor za vikend putovanje, ali ako želite da ga upoznate u potpunosti, preporuka je da se zadržite više dana. Beograd ima mnoštvo kulturno-istorijskih spomenika, muzeja i lokaliteta koje morate posjetiti. 

To su između ostalog: Kalemegdan, Ada Ciganlija, Hram svetog Save, Zemun, crkva Svetog Marka, botanička bašta Jevremovac i još mnogo toga. Preporuka je da pešačku turu započnete od hrama Svetog Save i uputite se ka Trgu Slavija i dalje ka centru grada.

Pored mnogobrojnih turističkih atrakcija, Beograd je poznat po noćnom životu. Svake godine veliki broj turista se odluči za doček Nove godine u Beogradu što je još jedan od pokazatelja kvalitetne zabave u srpskoj prestonici, a izlazak za partnerom u Beogradu, posebno za najluđu noć tokom vikend putovanja sjajan je za začinjavanje doživljaja sa puta.

Novi Sad – Evropska prestonica kulture za 2022. godinu

Novi Sad je drugi najveći grad u Srbiji, a samo jedna šetnja ulicama ovog grada učiniće da se osećate kao da mu pripadate i uvek ćete želeti da se vratite. Novi Sad je tokom istorije bio važan kulturni centar čitave Srbije i na njegov tlu živeli su mnogi značajni Srbi, te ovaj grad poseduje bogato kulturno-istorijsko nasleđe. 

O kulturnom značaju Novog Sada svedoči i to da će od 2022. do 2023. godine nositi titulu evropske prestonice kulture, prestižnog projekta koji se održava od 1985. godine i promoviše evropsku raznolikost.

Devojka sa crnim šeširom i fotoaparatom na turističkoj destinaciji

Prilikom posete Novom Sadu nemojte propustiti da obiđete Petrovaradisnku tvrđavu i Dunavski park i naravno centar grada, Trg slobode i rimokatoličku crkvu Imena Marijinog. Ulica Laze Telečkog je najbolji izbor za noćni izlazak i uživanje u autentičnoj atmosferi Srpske Atine.

Mostar – Grad raznovrsne kulture

Mostar je grad bogate istorije, a poznat je po raznolikosti stanovništva, a samim tim i raskošnosti kulture, običaja i tradicije. U Mostaru žive ljudi različitih vera – pravoslavne, katoličke, islamske i judaističke

Mostar će vas očarati svojim kamenim građevinama i mostovima na prelepoj Neretvi i vratiti u neko prošlo vreme. Dok šetate starim gradom naići ćete na veliki broj različitih bogomolja i važnih spomenika kulture. 

Još jedna zanimljiva informacija je da je Mostar preporuka jedne američke kompanije koja se bavi putovanjima. Naime, ovaj grad nalazi se na listi najromantičnijih gradova sveta, te sigurno nećete pogrešiti ako ga odaberete za vikend putovanje sa dragom osobom.

Park prirode Blidinje – Uživajte u aktivnostima u prirodi

Tokom epidemije korona virusa, svima nam je postalo jasno koliko je priroda značajna za opstanak čoveka, a odlazak u ovaj park prirode omogućiće vam uživanje u raznovrsnoj flori i fauni i netaknutoj prirodi. 

Blidinjsko jezero predstavlja centralni dio parka prirode Blidinje i ono je najveće planinsko jezero u Bosni i Hercegovini dužine oko 2,5 km, a širine oko 2 km. Zima je odličan period za put na Blidinjsko jezero s obzirom na to da možete uživati u nestvarnim krajolicima prekrivenim snegom, a jezero je tada skoro u potpunosti zaleđeno.

U parku prirode Blidinje pronaći ćete i kulturno-istorijske spomenike i znamenitosti, ali i prirodni fenomen – Hajdučka vrata. Ovaj fenomen je zapravo kameni prsten odnosno otvor u steni, prečnika oko 5 m, a nalazi se na 2000 metara nadmorske visine stoga je jasno da pogled sa ove lokacije oduzima dah!

Na kraju dana i nakon uživanja u interesannim predelima parka prirode Blidinje, možete se odmoriti u predivnom ambijentu privatnog smeštaja ili hotela koji se nalaze u blizini. Blidinje je odličan izbor za rekreativce i zaljubljenike u prirodu, a mnogobrojni sadržaji kao što je jahanje, pešačke ture ili vožnja bicikla upotpuniće vaš ugođaj.

Provedite kvalitetno vrijeme sa partnerom

Putovanja su odličan način da poboljšate raspoloženje, osvežite i osnažite vezu i bolje upoznate partnera. Vikend putovanja su pravi izbor za prvo putovanje sa partnerom jer ćete se postepeno prilagođavati navikama, ali i stvorite jedinstvene zajedničke uspomene.

Na kraju bismo da vam poručimo da ukoliko se odlučite da otpujete sa partnerom na neku od destinacija koje smo pomenuli poštujete sve epidemiološke mere, ali se i dobro raspitate da li je dozvoljeno putovati na odabrana mjesta. Srećan put!