O čemu treba misliti prilikom odabira kupaćeg kostima za trudnice?

zena u jendodelnom kupaćem kostimu na bazenu

Ukoliko ste odlučili da se prvi put tokom trudnoće prepustite čarima ljeta i uživate na morskoj obali ili pak svoje dane provodite kraj bazena, trebalo bi da razmišljate o kupovini novog kupaćeg kostima. Naravno, govorimo o periodu trudnoće kada stomak polako raste, a dolazi i do drugih uočljivih promena na telu. 

Potrudili smo se da u narednim redovima razjasnimo sve nedoumice i uputimo trudnice o čemu treba da misle kada je odabir kupaćih kostima u pitanju. U tekstu koji je pred vama pročitajte informacije o osnovnim kvalitetima kupaćeg kostima i pronađite ideje za kupovinu idealnog kupaćeg za leto.

#1 Kvalitet – odlučujuća stavka za kupovinu kupaćeg

Kupaći kostim dolazi u dodir sa našom kožom, odnosno delikatnim delovima našeg tela tokom najtoplijih dana u godini. Baš iz tog razloga, kvalitetan kupaći kostim renomiranog brenda je prva stavka o kojoj svaka trudnica treba da misli. 

Pod time mislimo na kvalitet materijala kupaćeg, odnosno na njegovu izdržljivost pod uticajem sunčevih zraka, hlora ili slane morske vode. Kupaći koji kupite ne sme nakon nekoliko potapanja u vodu da izgubi na intezitetu boje ili da promeni druge osobine.

Za trudnice udobnost je na prvom mestu

Kada govorimo o odeći, poznato je da je tokom trudničkih dana udobnost glavna stavka kojom se žene u drugom stanju vode. 

Originalni ženski kupaći kostimi koji ujedno pružaju maksimalan komfor tokom uživanja u avanturama u vodi i na suncu predstavlja pravi izbor za sve trudnice. Udobnost između ostalog podrazumeva prijatan osećaj koji materijal pruža vašoj koži. 

Takođe, važno je da kupaći koji kupujete sadrži neophodan udio elastina, kako bi prijanjao svim linijama vašeg tijela i kako se ne bi usijecao i izazivao neprijatnost, i samim tim sputavao užitak. 

#2 Šta je bolji izbor – jednodelni ili dvodelni kupaći? 

Veliki broj trudnica nailazi na dilemu – jednodelni ili dvodelni kupaći. Ipak, odgovor na ovo pitanje je sasvim jednostavan – odaberite kupaći u kojem se osećate bolje

Jednodelni kupaći kostim važi za praktičniji kad govorimo o trudničkim danima, a ukoliko vas muči pitanje da li su ovakvi modeli u trendu – razrešićemo vaše nedoumice. Jednodelni kupaći kostimi atraktivnog dizajna su se vratili na velika vrata prije nekoliko sezona, a kako stvari stoje, tu će još dugo i ostati!

Ukoliko je pak vaš izbor bikini, savet je da odaberete onaj čiji gornji dio pruža maksimalnu potporu za grudi i ne steže vas. Idealno rešenje su pažljivo skrojeni modeli poput klasičnih grudnjaka ili topova. Udoban i idealno kreiran gornji dio kupaćeg pružiće vam bezbrižnost, te prilikom nošenja ne morate konstantno da ga nameštate i izlažete se neprijatnostima. 

Donji dio kupaćeg kostima možete birati u skladu sa vašom figurom, od visoko strukiranih do plitkih, podesivih ili slip gaćiva – izbor je veliki. Veći deo žena u drugom stanju odlučuje se za klasičan slip, model koji će savršeno prijanjati linijama vašeg tela i pružati potpunu slobodu pokreta. 

trudnica sa rukama na stomaku

#3 Atraktivni kupaći kostimi – budite trendi tokom trudničkih dana

Ukoliko ste već navikle da insistiranje na kvalitetu podrazumeva ostupanje od atraktivnosti – razuverićemo vas. Ako se odlučite za pouzdanu prodavnicu donjeg veša i kupaćih kostima, u jednom proizvodu dobijate odgovor na sve vaše zahteve

Poznato je da se modni trendovi menjaju iz sezone u sezonu, međutim određeni obrasci odevanja ostaju hit duži vremenski period. Primera radi, odeća, pa i kupaći kostimi crne boje smatraju se vanvremenskom. Svakoj dami pristajaće klasičan crni model, bilo da je u pitanju jednodijelni kupaći ili bikini. 

Isto tako, detalj koji iz sezone u sezonu stoji na samom modnom vrhu jeste animal print. Odaberite animal print za donji deo kupaćeg, a neka bikini top bude crne boje, igrajte se i budite u trendu tokom drugog stanja!

#4 Odeća za plažu – na šta još treba obratiti pažnju?

Izuzev udobnog, atraktivnog i kvalitetnog kupaćeg kostima, trudnice treba da razmišljaju i o drugim odijevnim predmetima na plaži. 

S obzirom na to da su tokom letnjih mjeseci temperature izuzetno visoke, odeća prijatnih materijala je najbolji izbor za plažu. Lepršave haljine, majice i šortsevi od viskoze i pamuka sjajan su način da se osećate najprijatnije moguće. 

Sa druge strane, izbegavajte uske haljine i odeću, s obzirom na to da će dodatno doprineti znojenju. Sa sobom uvijek nosite šešir kao idealnu zaštitu od sunca, koje može biti benefitarno, ali i izazvati neželjene reakcije ukoliko se izlažemo neadekvatno pripremljeni. 

Pri tome mislimo na korišćenje zaštitinih faktora tokom sunčanja, ali i vođenje računa o preko potrebnoj hidrataciji. 

Trudnoća može biti naporna, ali je to prije svega jedan od najepših perioda u životu žene. Stoga je naš savet da tokom svih 9 mjeseci maksimalno uživate i pripremate se za odgajanje bebe. 

Odlazak na letovanje ili bezbrižno kupanje u bazenu jedan su od načina za potpuni letnji užitak, te je odabir kupaćeg kostima jedan od važnih segmenata na putu ka maksimalnom opuštanju. Nadamo se da vam je tekst dao zanimljive i korisne informacije, te da ste sada spremne da zablistate u modernim, kvalitetnim i udobnim kupaćim kostimima!