Olakšajte pripremu za školu – kupite školski ranac koji će zadovoljiti potrebe vašeg deteta

Dete sa rancem na leđima

O euforiji i ushićenosti polaska u prvi razred susreću se roditelji čija su deca dovoljno odrasla da stupe u novi svet i upuste se u nezaboravnu avanturu zvanu škola. Novo životno iskustvo naročito je bitno za đake prvake, kojima polazak u školu predstavlja nepoznanicu koja izaziva oduševljenje, ali i strah od neprihvatanja i nesnalaženja.

Nije mala stvar krenuti u prvi razred i zato se cela porodica priprema za ovaj svečani čin. Letnje mesece pred septembar bi trebalo iskoristiti i napraviti plan nabavke i pripreme za školsku godinu. One podrazumevaju uređivanje i adaptaciju sobe ili kutka za školarca, opremanje odgovarajućim nameštajem, kupovinu školskog asortimana, ali i nabavku nove garderobe i obuće za dete. Za sve to je potrebno izdvojiti popriličnu svotu novca, pa neka vam zbog toga kvalitet bude na prvom mestu. Školski ranac je jedan od glavnih artikala bez kojeg se ne može tokom školovanja. Zato je bitno da bude kvalitetan, ojačan i da ispuni sve zahteve deteta, ali i roditelja. Koliko se obraća pažnja na rančeve i njihov dizajn, jasno vam je čim ugledate njihovu široku ponudu.

Vašoj maloj mezimici izmamite osmeh uz ranac za školu za devojčice

 Devojčice su po prirodi nežnije od dečaka i poseduju urođeni osećaj za lepe stvari. Još od malih nogu, razvijaju svoj modni ukus i znaju šta im se dopada, a šta ne. Vole igru, pesmu i zabavu, ali i da u svakom trenutku lepo izgledaju. Kada dođe period nabavke za školu, pripremite se da dobijete spisak želja od vaše mezimice. Ranac za školu za devojčice najbolje je prepustiti biranju od strane vašeg deteta, jer će ga ona nositi. Na vama je da napravite procenu kvaliteta ranca, a to podrazumeva ojačanja za leđni i rameni deo, kao i dovoljno prostora za knjige i ostale potrepštine koje će dete nositi u školu. Anatomski rančevi su najbolji izbor za đaka prvaka, a kako se prave u različitim bojama i dezenima, vaša princeza će pronaći onaj koji joj savršeno odgovara.

A za male avanturiste pronađite odgovarajući ranac za školu za dečake

Dečaci su aktivna, avanturistička mala bića, kojima su sport i zabava na prvom mestu. Zato im je potrebna posebna školska oprema, koja će moći da prati njihovu energiju i odoleva svakom izazovu.

Iz tog razloga, ranac za školu za dečake mora da bude izdržljiv, izrađen od materijala koji je vodootporan, ali na leđima dovoljno prozračan kako bi se izbeglo znojenje.

Široki kaiševi u ramenom delu pomoći će đaku da pravilno rasporedi školski teret, a podna i leđna ojačanja da ne ošteti svoj kičmeni stub. Kako dečaci vole sport i akcione junake, na tržištu se mogu pronaći prelepi rančevi sa navedenim motivima.

Pribor za pisanje kao obavezna prateća oprema za školu

Posle nabavke odgovarajućeg ranca, ostaje vam još jedna važna stavka, a to je pribor za pisanje. On obuhvata sveske različitih veličina, koje mogu biti prazne, na linije i kockice, u zavisnosti od predmeta. Grafitne olovke, hemijske, flomastere, bojice, gumice, rezač i itd., najbolje je kupovati u okviru punih pernica, jer ćete tako nabaviti sve što je potrebno vašem đaku prvaku.