Pet komada ženske odeće idealnih za postporođajni period

Mama koja drži bebu u naručju

Jedna od najdrastičnijih promena koje žensko telo doživljava tokom života dešava se tokom trudnoće. Tada se ženska figura menja, i prilagođava tako da stvori najbolje okruženje za plod. Pored rasta stomaka, šire se i bokovi, kukovi, butine, ruke, itd. Nakon porođaja deo ove kilaže se gubi, ali ostaje pitanje šta tada obući od garderobe?

Trudničku odeću više ne želite da nosite, u onu iz perioda pre trudnoće ne možete još uvek da uđete, dakle šta obući? Izdvojili smo pet odevnih komada koji vam mogu dosta pomoći. 

#1 Rastegljive pantalone sa visokim strukom 

Nisu ni helanke, ni trenerka, već pantalone izrađene od rastegljivih materijala koji se prilagođavaju različitoj kilaži i tipu građe. Duboke su i imaju širi pojas koji steže u predelu stomaka, što je odlično nakon porođaja kako bi se prikrio višak kilograma i koža kojoj treba neko vreme da se povrati. 

Možete odbrati ovakve zvoncare, ili potpuno lepršave pantalone od laganih i prijatnih materijala u kojima će vam biti izuzetno udobno. Ukoliko ne znate kakve sve modele pantalona biste mogli da izabere poseta sajta https://miamaya.online/ vas može inspirisati. 

Udobnost pantalona, ali i bilo kog odevnog komada koji ćete nositi tokom prvih meseci sa bebom je vrlo važna, jer će vam u mnogome olakšati svakodnevne aktivnosti sa vašim novorođenčetom, i privikavanje na nove zadatke koje ćete imati svakodnevno. 

#2 Lepršave haljine od prijatnih materijala 

Haljine su oduvek bile odraz ženstvenosti, a njihova raznolikost je doprinela tome da gotovo svaka dama može pronaći haljinu po svojoj meri. Nakon trudnoće vam predlažemo da nosite lepršave haljine izrađene od prirodnih materijala. U njima ćete osećati neverovatnu slobodu. 

One mogu biti kraće, do kolena, a mogu biti i potpuno dugačke od težeg materijala, tako da lepo padaju i izdužuju vašu siluetu.  Haljine od čistog pamuka su svakako najprijatnije, a možete se opredeliti i za viskozu koja je prepoznata kao materijal koji sjajno prianja uz kožu, dajući jedinstveni osećaj udobnosti. 

#3 Majice sa V izrezom na kratke rukave 

Buduća mama koja nosi cveće u ruci

Majice sa V izrezerom na kratke rukave su vrlo praktične, lako se uklapaju u različite kombinacije, zahvalne su za pranje i stoje izuzetno dobro. Naš predlog je da odaberete majicu sa V izrezom nakon trudnoće jer će vam lepo otvoriti dekolte, i izdužiti vrat i torzo, pa ćete samim tim izgledati mršavije. 

Ovo nije čarobni štapić koji će obrisati vaše kilograme, ali je svakako trik kojim se možete poslužiti. Dakle, prilikom kupovine majica za svakodnevno nošenje obratite pažnju na to da imaju v izrez. 

#4 Topovi bez bretela 

Možda biste topove prvenstveno doživeli kao komad odeće za večernji izlazak, ipak, oni mogu biti odlično modno rešenje u periodu kada dojite bebu. S obzirom na to da nemaju bretele sa lakoćom ih možete svući i dojiti svoju bebu. 

U zavisnosti od godišnjeg doba možete ih nositi u kombinaciji sa prslukom ili džemperčićem. Vrlo su praktični i udobni, a u njima će biti prijatnije i vašim grudima, koje vas u početku mogu boleti zbog mleka u njima. 

#5 Duge suknje sa šlicem

Duge suknje sa šlicem do kolena, ili malo iznad njega odličan su primer kako novopečena mama može pronaći udoban komad odeće, u kome će se osećati prijatno, a pored toga izgledati elegatno, ženstveno i zavodljivo. Dakle udobnost nije na uštrb dobrog izgleda.

Nakon porođaja uvidećete promene na svom telu, i potrebno je da se naviknete na novi izgled, i da ga baš tako prihvatite, zato će odeća u kojoj se osećate dobro podstaći vaše samopuzdanje. 

U zavisnosti od vašeg metabolizma, genetike, ali i ličnog angažovanja, vaši kilogrami i oblik tela će se regulisati, i vratiti na ono kako ih poznajete i volite. Do tada možete pratiti naše savete, za koje verujemo da vam mogu biti vrlo korisni.