Pet korisnih poklona za novopečene roditelje i dete

Muškarac i žena leže na krevetu pored bebe

Idete u posetu prijateljima, odnosno članovima porodice koji su se u skorijem periodu ostvarili u ulozi roditelja? Kako ne biste došli praznih ruku biće potrebno da osmislite poklon koji ćete doneti. Iako naizgled jednostavan, ovaj zadatak može biti teži ukoliko nikada niste kupovali poklon za bebu. 

Naš savet je da kupite nešto što će biti podjednako korisno roditeljima i bebi, zato ćemo vam predstaviti naših pet ideja za poklone koje možete upotrebiti.

#1 Dekorativan i funkcionalan poklon i za bebu i za roditelje 

Višenamenski pokloni koji mogu poslužiti i kao lepa dekoracija, ali i koristan predmet za svakonevnu upotrebu odlična su ideja za poklon. Primer za ovakav poklon je kupovina kvalitetne ogradice i posteljine za krevetac. Oprema za krevetac nikada nije na odmet, izutetno je praktična, a osim toga može biti veoma lep detalj u dečijoj sobi.

Osim toga možete dodati i plišano ćebence u kome će beba uživati, i kompletirati poklon koji će doneti miran san kako bebi, tako i roditeljima. Dajte mašti na volju i odaberite dezen koji vam se dopada, a koji bi se dopao i roditeljima. 

#2 Kupon za porodično fotografisanje 

Pokloniti nekome uspomenu je neprocenjivo blago, a umesto konkretne uspomene možete pokloniti novopečenim roditeljima i bebi kupon za set porodičnih fotografija, odnosno termin u nekom foto studiju gde će dobiti profesionalne fotografije. Ovo može biti odličan poklon za prvi rođendan.

Ovaj poklon iznedriće jedinstvene i originalne uspomene, koje će ostati uramljene. Porodično fotografisanje može postati deo porodične tradicije, a vaša uloga u tome će biti što ste postavili osnovu da do ovog lepog običaja dođe. Ovakav poklon biće pravo iznenađenje i osveženje za tek oformljenu porodicu, i nema sumnje da će mu se obradovati. 

#3 Edukativan priručnik o roditeljstvu 

Koliko god se pripremali, roditeljstvo sa sobom nosi niz nedoumica i preispitivanja, i zato edukovanja u ovom polju nikada dosta. S toga, ono čime biste mogli da obradujete novopečene roditelje jeste priručnik o roditeljstvu, koji na pitak i zanimljiv način edukuje o ovoj izuzetno važnoj temi.

Ukoliko nemate predstavu o postojanju ovakvih knjiga, najbolje je da potražite recenzije za određene knjige o roditeljstvu, ili pitate u knjižari da vam preporuče određenu literaturu na ovu temu koja se pokazala kao uspešna. Ukoliko dobro poznajte bračni par kome kupjete poklon, možete uzeti i knjigu šaljivog karaktera, ako znate da će to dobro proći. 

#4 Igračka prilagođena za bebu

Raznobojni pokloni sa mašnama

Igračke su uvek dobra ideja, i u dečijem svetu ne postoji granica za ovaj poklon, a obično mu se raduju i roditelji posebno ako uspešno okupira pažnju deteta. Ipak, prilikom kupovine igračke za decu morate povesti računa o tome da kupite poklon prilagođen uzrastu. 

Za u prvim mesecima života potrebno je kupovati bezbedne i mekane igračke, kada bebi krenu da rastu zubići glodalice su odlična zanimacija, a nakon pola godine bebinog života kada počne znatno više da se fokusira na zvuke i govor možete joj kupiti i interaktivne igračke. Bebe izuzetno vole lopte i to one raznobojne koje im drže pažnju. 

#5 Blender za kašice i smutije 

Vrlo praktičan, kvalitetan i poklon koji će biti veoma koristan i roditeljima i bebi jeste blender u kome se mogu pripremati kašice, smutiji i različiti kremasti užici. Blender je manja investicija koja treba svim roditeljima jer značajno olakšava ishranu deteta. 

Ovaj poklon je posebno dobar izbor u periodu kada bebi počinje da se uvodi čvrsta hrana, odnosno kada majka prestaje da doji, zato što u ovom periodu fokus jeste na uvođenju kašica i upoznavanju bebe sa novim namirnicama u ishrani. 

Nadamo se da ćete neke od ovih ideja moći da upotrebite i da će vam pomoći da obradujete drage ljude koji su u skorijem periodu ostvarili u jednoj od najlepših životnih uloga – ulozi roditelja.