Šta kupiti za poklon školarcu?

Poklon! Reč koja kod dece zatvara sva negodovanja. Kao neka lozinka, kada ga pomenemo ili ga dete dobije, za trenutak ceo svet stane i pretvori se u radosne note neke pesme.

Da li se ovo dešava samo kod dece – nismo sigurni ali verujemo da svako voli poklone bilo da li su u pitanju mali, veliki, posebni, neobični, jako kreativni… Uvek je pravo vreme za poklone! Ono što bi uvek trebalo imati u vidu jeste prilika za koju kupujemo nekom poklon, mada mnogi najviše vole kada dobiju poklon bez ikakvog povoda.

Kada je u pitanju poklon za decu školskog uzrasta tu se naročito želi pokloniti nešto lepo i neobično. Mnogi roditelj, tetke bake i deke se premišljaju šta kupiti svom ,, zlatu“ i uvek su tu mnoge opcije i dileme.

Kako biste mozganje sveli na minimalnu dozu, evo nekih predloga šta biste mogli kupiti detetu koje ide u školu, bilo da li je povodom početka nove školske godine ili jednostavno poklon za osnovce koji je bez posebnog povoda.

Pernice za školu

Na tržištu je ponuda velika, pernice sa dva, tri i više nivoa, pune ili prazne…šta izabrati? Izaberite kvalitetno i provereno. Prvo polazimo od toga da li je đak dečak ili devojčica i tu nam se sužava pretraga pernica za školu na one za dečake ili devojčice.

Drugo na šta bi trebalo obratiti pažnju jeste da li dete ima omiljene junake ili nešto što baš voli, pa će nam to biti pomoć da se opredelimo i za motive na školskim pernicama. Kada se odlučite za motive kreće izbor da li da ista bude prazna ili puna. Ukoliko je odgovor puna onda gledate šta sve sadrže.

Na primer kvalitetna trodelna pernica, osim bogatog izbora bojica i flomastera, nudi i savršen set školskog pribora. Setovi obično sadrže: flomastere i drvene bojice, olovke, gume za brisanje, makaze, lepak, zarezač, lenjir, hemijsku olovku, raspored časova.

U zavisnosti od toga koliko je puna i da li je sa dva ili tri zipa zavisi I cena pernice za školu.

Obično cene pernica idu od 1300 do 3000rsd.

Drugi školski pribor

U toku prvog razreda deca najviše koriste drvene bojice i flomastere i jako je bitno da to budu proverene marke jer se neće prebrzo istrošiti. Za mnoge oblasti iz matematike od skupova do složenijih sadržaja boja je jako bitna za pamćenje i razumevanje novog gradiva.

Pored bojica I flomastera I svega što pernica može sadržati postoji dodatni izbor školskog pribora koji može isto tako biti zanimljiv đaku prvaku:

Štapići i žetoni za matematiku

Štapići za matematiku izrađeni su od plastike. Pakovanje sadrži 100 štapića. Uz pomoć matematičkih štapića prvak može na vizuelni i najlakši način savladati operacije sabiranje i oduzimanje i tako na jedan zanimljiv način učiti matematiku putem igre.

Žetoni za matematiku samo su drugačijeg oblika, a materijal od koga su izrađeni i funkcije koje pružaju su iste kao štapići za matematiku.

Zarezači prilagođeni dečjoj grafomotorici

Rotacioni rezači sa automatskim izbacivanjem olovke jako su aktuelni poslednje dve godine. Takođe, većina ovakvih rezača poseduje nekoliko nivoa podešavanja oštrine olovke. Deca ih vole jer se lakši način režu svoje olovke.

Držači za olovku za pravilno držanje olovke u ruci

Držač za olovke predstavlja ergonomski dodatak za pisanje za decu koja još uvek nepravilno drže olovku. Mekan, glatak i elastičan gumeni materijal od koga su izrađeni držači, udoban je za držanje olovke. Na taj način deca če lakše savladati pisanje i na kraju ga zavoleti.