Šta nudi Aptamil linija za bebe i decu?

Adaptirano mleko je jedina dobra zamena ako beba iz nekog razloga ne pije majčino mleko. Aptamil je čuven proizvođač AD formula i nudi i liniju koja obuhvata adaptirano mleko, ali ima i druge proizvode koji omogućavaju pravilnu ishranu i nadoknađivanje nedostajućih nutrijenata u ishrani dece.

Briga postoji, naročito kada je u opticaju više proizvođača hrane. Jedan od izbora pedijatra može biti i Aptamil, a roditelji treba da znaju kakav je to proizvođač i šta nudi.

Šta predstavlja dohrana za bebe? Kakav izbor imate među Aptamil proizvodima? Zašto ih je lekar preporučio?

Ovo je tekst napisan za sve brižne roditelje koji bi da njihovo dete koristi najbolju adaptiranu hranu. Nastavite sa daljim čitanjem!

Adaptirano mleko – osnovne informacije

Adaptirano mleko u glavnom dolazi kao praškasta smesa koja se sa vodom priprema i daje bebi za svaki obrok preko flašice.

Pravi se od enzima iz kravljeg mleka ali je obogaćeno vitaminima, mineralima i drugim komponentama što ga čini jedinstvenim za ishranu dece koja ne koriste majčine mleko.

Napravljena je tako da zadovoljava hranljive potrebe za svaki uzrast pa se najčešće pravi kao adaptirano mleko za bebe do 6 meseci, za bebe do godinu dana, za ishranu dece u drugoj godini života i starije od toga.

Ova podela se pravi jer i deci trebaju različite nutritivne vrednosti u odnosu na uzrast: do 5og meseca adaptirano mleko je jedini izvor hrane, ali posle uvođenja čvrste hrane ono postaje dodatak.

Aptamil hrana za decu i bebe

Aptamil proizvodi adaptirano mleko visokog kvaliteta, ali i tečnu hranu za lakšu pripremu dohrane. Kada je u pitanju Aptamil dohrana pravi se u nekoliko oblika:

  • Organic 1 i 2 napravljen sa organskim mlekom
  • Comfort za bebe koje imaju probleme sa varenjem, grčeve i zatvor
  • Aptamil Pronutura ADVANCE sa probioticima i za jačanje imuniteta
  • Aptamil H.A. ako postoji veći rizik od alergija
  • Aptamil AR kod pojačanog refluksa
  • Premature za prevremeno rođenu decu
  • Aptamil Allergy Digestive Care za bebe koje imaju alergiju na kravlje mleko
  • Aptamil LF za decu kojoj smeta laktoza

I svaka od ovih linija dolazi u pakovanjima koja su prilagođena za određen uzrast bebe. Na ovaj način doktor može da reaguje na sve probleme koji se javljaju prilikom odabira hrane za novorođenče, a da mu i dalje obezbeđuje najbolji izvor vitamina i minerala.

Aptamil ima i tečne formule Aptamil Liquid koje su spremne za upotrebu i mogu se koristiti i za bebe od prvog dana života. Ovo je odličan način da budete u pokretu sa vašom bebom, a da pri tome ne nosite ništa osim flašice za hranjenje i Aptamil Liquid hrane.

Adaptirana hrana je jedina dobra alternativa ako beba nema opciju da se hrani majčinim mlekom. Pedijatar je jedini kvalifikovan da propiše vrstu hrane i da je zameni ako ona ne odgovara.

Aptamil je proveren proizvođač koji ima preko 5 vrsta različitih mlečnih formula koje su prilagođene za svaki problem sa varenjem. Može se koristiti već od prvog dana života i bezbedna je za upotrebu. Ako je ova hrana preporučena, roditelji ne treba da imaju ikakve brige i da znaju da je propisana jedna od najkvalitetnijih veštačkih hrana za bebe.