Tricikli za decu – za zabavu i razvoj mališana

Dete vozi tricikl

Tricikli za decu treba da budu deo vašeg malog voznog parka. Zamislite prelepi prolećni dani, kao što su sada, nabujala priroda u parku, vas na biciklu i vašeg mališana na triciklu. Koliko pozitivne energije, zabave, druženja i učenja može da donese jedna takva vožnja? O tome ćemo u ovom tekstu.

Šta su tricikli za decu

Videli ste ih često, ali nikada niste pokušali da ih definišete. To su vozila na tri točka koja su prilagođena mališanima od devet meseci do pet godina. Osim broja točkova, postoji još jedna čijenica koja tricikle razlikuju od bicikala – tricikli su niži i bliži površini na kojoj se vozi i imaju veće točkove, što ih čini prikladnijim za malu decu.

Tricikli za bebe – benefiti

Tricikli za bebe važni su za usvajanje svih onih krucijalnih veština svakog malog bića. Vozeći ova vozila na tri točka deca razvijaju motoričke sposobnosti, koordinaciju pokreta, samopouzdanje i održavanje balansa. Osim učenja, tricikli za bebe obezbeđuju dobru zabavu, socijalizaciju sa drugarima i zbližavanje cele porodice kroz aktivnosti na otvorenom.

Sporedni benefit koji često ne primećujemo jeste i fizička aktivnost za decu i boravak na svežem vazduhu, važan za zdravlje.

Tricikli za decu – akcija

Tricikli za decu mogu biti odličan poklon za rođendane, krštenja i neki praznik. Ali, bilo bi dobro kada bi imali i neki popust baš tada kada nam treba. Na internetu možete pronaći online prodavnicu dečije opreme, koja ima brojne modele vozila na tri točka koja su na popustu do 22. maja. Požurite i iskoristite ovu povoljnost.

Naći ćete razne tricikle, a neki među njima namenjeni su uzrastu dece od devet meseci do pet godina, koji se lako prilagođavaju rastu i razvoju vašeg deteta. Tu su i tricikli namenjeni deci od godinu dana pa nadalje i mnogi drugi. Za koji ćete se odlučiti, to zavisi od godina vašeg mališana i njegovih potreba.

Tricikli guralice za decu

Često tricikli imaju i epitet „guralica“ zbog ručke pomoću koje možete da gurate dete. One su prilagođene visini odraslih osoba i omogućavaju im udobno i sigurno upravljanje. Tricikli guralice za decu zahvaljujući ovim ručkama omogućavaju da pomognete vašem mališanu kada se umori ili kada želite da ubrzate kretanje.

Kada su deca mala, tada na scenu stupaju tricikli za bebe, koji uglavnom imaju funkciju kao i kolica. Sedišta uglavnom mogu da se podese tako da dete gleda u pravcu kretanja tricikla ili obrnuto – okrenuti ka vozaču. Kako mališani rastu, tricikli su podesivi za samostalnu vožnju.

U pitanju su vozila koja imaju brojne benefite za razvoj vašeg deteta. Sa njima, deca uče motoričke i kognitivne veštine, ali kroz zabavu što im omogućava da lako usvoje neophodne sposobnosti. Tricikli guralice za decu važan su i element socijalizacije i druženja cele porodice u prirodi tokom prolećnih i letnjih meseci. Neizostavno pogoduju i zdravlju vašeg deteta jer je to prilika da se fizički aktiviraju i izađu na svež vazduh.

Koji model tricikla najviše odgovara vašem detetu?