Višestruki razlozi za dubinsko pranje nameštaja

Dnevna soba

Najviše vremena u kući provodimo u krevetima, foteljama, na stolicama, to je razlog da češće razmišljamo o njihovom dubinskom pranju,  da nam dubinsko pranje nameštaja postane navika poput navike da tepihe, bar dva puta godišnje, nosimo na pranje.

Dubinsko pranje nameštaja štiti nas od raznih bolesti

Statistički podaci kažu da svaka četvrta osoba pati od alergije, koja može ozbiljno da ugrozi zdravlje. Iz ovog razloga je važno da vodimo računa o higijeni, posebno higijeni nameštaja u kome se zadržavaju različiti mikroorganizmi, koji se  lako zavlače u vlakna nameštaja i tu veoma dugo mogu da prežive, zato  treba redovno temeljno da čistimo nameštaj , dubinskim pranjem, kako oni ne bi mogli da utiču na razvoj alergija i drugih bolesti. Ukoliko primetite da ukućani često kašlju i kijaju, kada su u kući, vreme je da razmišljate o dubinskom pranju nameštaja i tepiha, zato što je on verovatno pun prljavštine i mikroorganizama, a Vi svakim pokretom po nameštaju, nesvesno ispuštate mikroorganizme i prljavštinu u vazduh i tako utičete na loš kvalitet vazduha u Vašem domu.

Dubinsko pranje nameštaja rešava neprijatne mirise

Dnevna soba je mesto okupljanja porodice, logično je da ukućani najviše vremena provode u foteljama, kaučima, garniturama, sofama u dnevnoj sobi, ali su oni i omiljeno mesto kućnih ljubimaca, koji za sobom ostavljaju dlake i neprijatne mirise. Ne dolaze neprijatni mirisi samo od ljubimaca, dnevna soba je centralna soba u kući, pa kroz nju prolaze mirisi iz drugih prostorija, posebno kuhinje koja je obično najbliža dnevnoj sobi, tu se zadržavaju, uvlače u nameštaj, a onda neprijatno mirišu. Ustajala prašina, memla, takodje, neprijatno miriše, ali se lako rešava, potrebno je da samo dogovorite dubinsko pranje nameštaja.

Dugoročno štedite novac

Više od kijanja, kašljanja i neprijatnih mirisa nervira nas izbledeli nameštaj, a razlog tog izbledelog izgleda je prašina i prljavština. Ukoliko redovno perete nameštaj dubinskim pranjem, štitite nameštaj od prljavštine, tako redovno dubinsko pranje nameštaja produžava njegov  vek. Uzimajući u obzir da kupovina novog nameštaja nije mala investicija, na ovaj način se mnogo štedi. Možda je najlepše i najlakše kupiti novi nameštaj, ali retko ko može da izdvoji toliko novca da kupuje novi nameštaj svaki put kad oseti da je vreme za promenu, ali zato jednostavno dubinsko pranje nameštaja čini da Vaš nameštaj deluje kao da je nov i na neko vrema nas spašava od nove kupovine.

Čist dom je privlačniji za boravak

Komfor i udobnost su glavni aduti ušuškanih domova, ne velikih, ne malih, već onih koji su baš po meri ukućana, sveži, čisti, svetli, u kojima sve diše svežinom od zidova, prozora, zavesa, tepiha, do nameštaja. Dom je privlačniji za boravak ukoliko je sve u njemu čisto, ako mesečno perete zavese, dva-tri puta godišnje perete tepihe, zbog čega ne biste bar jednom godišnje organizovali dubinsko pranje nameštaja. Najjednostavnije je da to prepustite timu stručnjaka koji se profesionalno bave dubinskim pranjem tepiha i nameštaja i koji garantuju kvalitet pranja, zato što je u tome tajna njihovog uspeha i tajna Vašeg komfornog, udobnog, kvalitetnog i zdravog svakodnevnog okruženja, a samim tim i kvalitetnog života.